Lena Olin för KappAhl

Skådespelarna Lena Olin och Bahar Pars frontar KappAhls höstkampanj ”My everyday essentials”, med fokus på att skapa en välkoordinerad basgarderob med höstens nyckelplagg. Detta är första gången Lena Olin, som just nu medverkar i tv-serien Riviera, gör ett kommersiellt samarbete och det är ingen slump att hon valde ett svenskt märke för sitt första ambassadörsskap.

– KappAhl har i hela mitt liv varit något av en svensk fixstjärna, som sommarstuga eller kanelbullar! Jag gillar verkligen att KappAhl bjuder på coola enklare basplagg som inte kostar ”skjortan”, säger hon.

Chansen att agera modell vid 63 års ålder lockade också.

– Jag blir själv glad när jag ser kvinnor som inte är 25 och upplever dem som coola eller sensuella, berättar Lena Olin.

Vem är din favoritdesigner?

– Jag har flera favoritdesigners. De flesta stora designermärkena har ju oftast en specifik stil som man kan känna igen. Därför tycker jag om att blanda så att jag inte blir ”någons egendom.” Just nu är väldigt förtjust i Celine och The Row.

Lena Olin för KappAhl

Lena Olin beskriver sig som ”galet modeintresserad”.

Vilket har varit ditt bästa klädköp?

– Mitt bästa klädinköp var en sammetskavaj som jag sparade ihop till när jag gick i skolan. Jag jobbade extra i en klädbutik på helgerna. Denna sammetskavaj var svart, otroligt elegant och skitdyr. Men jag använde den vardag som helgdag och kombinerade den med jeans eller svarta byxor. Jag kände mig alltid så fin i den.

Har du några favoritplagg i den nya KappAhl-kollektionen?

– Jag är mycket förtjust i den enkla men superkvinnliga rosa kappan. En riktig datekappa! Den röda tröjan älskar jag. Rutiga byxorna är bekväma och coola. Jeansen sitter fantastiskt. De oversize:ade är precis så där självklart slappa som jag älskar. De tighta sitter som en smäck!

Den rosa kappan är Lenas favoritplagg i kollektionen.

Hur beskriver du din egna stil?

– Jag tycker om att kombinera enkla/”ingångna” och basvackra plagg och accessoarer med exklusiva kryddor.

Kan du ge oss ditt bästa moderåd?

– Vad du än väljer att ha på sig så måste du känna dig bekväm. En bekväm och avspänd kvinna är vackrare än en obekväm och plågad kvinna. Om du själv gillar det, skit i vad andra tycker och GO FOR IT!

Har du någon hjälte i garderoben du kan plocka fram oavsett tillfälle?

– Tillfället avgör… Endast fina underkläder funkar alltid.

Lena Olin KappAhl

Jeans är bästa vardagshjälten i garderoben, menar Lena.

Varför är det så svårt att få till en garderob som funkar?

– Det är inte så svårt om man följer sin personlighet och sina instinkter. Det är viktigt att skaffa en basgarderob som går att variera. Att slaviskt jaga trender är ödesdigert.

Kan rätt plagg ge en egoboost?

– Absolut! Oavsett om det är jobb eller kärleksmöte får kläderna aldrig stå emellan mig och den jag möter.

KappAhls höstkollektion ”My everyday essentials” släpps 19 september 2018.

Se hela kollektionen här!

 

Läs även:

Lena Olin och 11 andra svenska stilikoner vi inspireras av

Här är höstens 10 hetaste modetrender

15 snygga klänningar till hösten 2018

Mest läst