När Karin Adelsköld, 42, drog på sig bikinin för första gången den här säsongen kände hon ångest.

– Det är inget värdigt ögonblick när man vit och gråmelerad kränger på sig en alldeles för liten bikini. Första tanken var ”vad fan, ska jag stå på stranden om en månad, det är ju katastrof”, säger komikern till Aftonbladet.

Men sedan fick hon en tankeställare och bestämde sig för att göra något åt den rådande kroppshetsen. På Instagram postade hon en bild på sig själv i bikini med tummen upp och skrev:

– Så får du en bikinikropp. Ta en bikini. Ta en kropp. Klart!

Läs även: Därför behöver kvinnor mer sömn än män – ny studie

Strax efter publiceringen rasade gilla-markeringar och hyllningarna in. Dessutom fylldes Karins mejlbox med kvinnor som tackade henne.

– Det tränas, hetsas och bantas för den så kallade bikinikroppen. Men alla har ju en bikinikropp. Det handlar om att stå emot det här idealet. Det är så skevt, jag kände att det är viktigt att göra det här eftersom att jag inte lär vara ensam med bikiniångest, säger Karin.

– Jag vill att folk ska tänka att de är helt perfekta som de ser ut just nu. Släpp ut magen och gå på stranden. Vi måste passa på att njuta av sommaren. Jag såg jättemånga som stod i provrummet och grät för att de skulle köpa shorts. Vi kan inte hålla på så.

Foto: instagram/pressbild Jessica Lund

Mer lästips
H&M utmanar med starka kvinnor på catwalken
7 anledningar att promenera oftare