Malin,-Kristin-och-Monica på minnesstunden för Lillbabs i Storkyrkan

I måndags, den 28 maj, begravdes folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson hemma i Järvsö. I kyrkan, som rymmer 950 personer, var 500 platser reserverade för familj och vänner. Resten av platserna fylldes upp av allmänhet.

Läs även: Barbro Lill-Babs Svensson – så minns vi den folkkära artisten

En mängd artister fanns på plats för att ta farväl. Artistkollegorna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson var helt klädda i vitt som en hyllning till sin bortgångna vän.

Lasse Berghagen står vid kistan vid Barbro

Lasse Berghagen vid Barbro ”Lill-Babs” Svenssons kista. Bild: IBL Bildbyrå

Ex-maken Lasse Berghagen läste också den egenskrivna dikten ”Nu” vid ceremonin i Järvsö kyrka efter ett önskemål från dottern Malin Berghagen.

– Den handlar om att man försvinner bort och det man lämnar efter sig. Det är en kärleksdikt, säger han till Aftonbladet.

”Lill-Babs” minnesstund i Storkyrkan

Dagen innan begravningen hölls också en särskild minnesstund i Storkyrkan i Stockholm som dessutom sändes i Tv4-play. Under hyllningsceremonin uppträdde artister som Sarah Dawn Finer, Nanne Grönwall, Alcazar, Peter Jöback, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Barbros tre döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson framförde också sången ”Om du inte fanns”.

Läs även: 21 bilder som verkligen visar vilken otrolig stilikon Lill-Babs var

Ett par dagar efter begravningen skrev Kristin Kaspersen ett känslosamt Instagram-inlägg där hon tackade för stödet.

”Tack alla ni som delat dessa dagar med oss oavsett var ni är, om ni följt det utifrån eller nära. Spelar ingen roll. Den kärlek ni visar mamma och oss har stärkt och värmt. 
Så även om det varit så mycket sorg senaste tiden har de här veckorna även varit extremt kärleksfulla, så tusen tusen tack för allt.”

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Läs även: Helenas man omkom i en olycka: ”Att ta farväl är det svåraste jag gjort”