Kronprinsessan-Victoria-Foto-Kungl-Hovstaterna

I förra veckan kom nyheten om att Stockholm Fashion Weeks digitala comeback skulle få en kunglig invigning och i dag var det äntligen dags! Klockan 10.00 gick startskottet för den svenska modeveckan och ingen mindre än Kronprinsessan Victoria hälsade oss välkomna i ett digitalt välkomsttal – direkt från Haga Slott i Stockholm.

Hyllar svensk design

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria i svensk design från topp till tå.

Kronprinsessan Victoria stödjer frekvent den svenska modebranschen och det är ofta genom att bära svenska designkreationer i officiella sammanhang och dagens klädval var givetvis inget undantag. Dagen till ära valde vår Kronprinsessa att bära svensk design från topp till tå med stilsäkra inslag från ett gäng olika svenska designers. Iklädd en feminin volangblus från AVAVAV, kjol från Ahlvar gallery och ett statementörhänge signerad Maria Nilsdotter hälsade Kronprinsessan oss välkomna, som en symfoni av svensk design som får oss att se fram modeveckans kommande presentationer.

Vi tackar Kronprinsessan Victoria och ser nu framemot tre fullspäckade dagar fyllda av svensk design och nytänkande kreativitet. Den digitaliserade svenska modeveckan pågår i Stockholm under tre dagar, 25-27 augusti och självklart kan du hålla dig uppdaterad hos oss här på femina.se.

Foto: Kungl. Hovstaterna

LÄS MER:

Victoria invigstal vid Pride rörde programledaren till tårar

Victorias hemliga handikapp – lider av vanlig sjukdom

Mer läsning

Femina