Trendar: InredningMat och dryckResor

Kvinnorna som överlevde Ted Bundy talar ut i dokumentär

13 dec, 2019 
AvNina Nyström
Ted Bundy och Liz
På sjuttiotalet satte han skräck i ett helt land – men han kunde också vara oerhört charmig. I nya dokumentären Falling for a killer berättar Ted Bundys flickvän "Liz" för första gången sin historia offentligt. Vi får också höra offren som överlevde. Se trailern här.
Annons

Under 2019 gjorde dokumentären Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes stor succé på Netflix, liksom filmen Extremely wicked, shockingly evil & vile, med Zac Efron i rollen som Ted Bundy. Historien om en av de värsta och mest kända seriemördarna har fascinerat en hel värld i 40 år.

Ted Bundy har minst 30 kvinnors liv på sitt samvete – men förmodligen är siffran mycket högre. Men några få kom faktiskt undan Ted Bundys brutala klor med blotta förskräckelsen. Några av dem rena överfallsoffer – men också de kvinnor som faktiskt charmades av psykopaten Ted Bundy.

I nya dokumentären Ted Bundy: Falling for a killer berättar de nu sina historier.

Ted Bundys flickvän Liz talar ut efter 40 år

Elizabeth ”Liz” Kendall (då Kloepfer) som under lång tid levde tillsammans med Ted Bundy är en av de viktigaste personerna i historien om Ted Bundy. Elizabeth Kendall hade även en dotter, Molly, som levde tillsammans med dem. ”Vi var som en familj” säger dottern i trailern.

Annons

Men när Liz började fatta misstankar om att pojkvännen kunde ha något att göra med de fasansfulla mord och överfall som satt skräck i landet i flera års tid, tipsade hon faktiskt polisen, inte bara en, utan ett flertal gånger. Men polisen tog inte hennes samtal på allvar, och Bundy fick fortsätta härja fritt. Trots det fortsatte hon faktiskt att stå vid Ted Bundys sida när han till slut greps något år senare. Så småningom fick hon dock hjälp att göra sig fri från honom.

1981 skrev Elizabeth Kendall boken The Phantom Prince – My life with Ted Bundy, men har sedan dess hållit sig undan rampljuset. Men efter 40 år av tystnad, träder hon nu fram och vi får för första gången höra Elizabeths, och Mollys, version av livet med Ted Bundy. De delar med sig av tidigare okända familjebilder och nya oroväckande detaljer om Bundy.

Varför nu?

Elizabeth menar att ”Den här historien har berättats av män mänga gånger. Nu är det dags att vi berättar vår egen historia från början till slut – för vi överlevde, till skillnad från så många andra.” Med dokumentären hoppas de också på ett slut för allt som har med Ted att göra. Ted ska aldrig ha misshandlat dem fysiskt, men däremot utsatt dem för psykisk misshandel. Han har också erkänt att han vid ett tillfälle var nära att mörda Liz i sömnen.

Annons

Kvinnor som överlevde Bundy berättar

Förutom Elizabeth och Molly får vi höra ett flertal andra kvinnor berätta sina historier om Ted, däribland överlevare som för första gången berättar offentligt om mardrömmen. Det här är första gången vi får höra historien om Ted Bundy från kvinnornas perspektiv.

Ted Bundy dömdes för sina brott för första gången 1979. Tio år senare avrättades han i fängelset.

Ted Bundy: Falling for a killer har premiär 31 januari 2020 på Amazon Prime.

Se trailern till Ted Bundy: Falling for a killer

Bild: Amazon Prime.

Läs mer:

Annons