Camilla Läckberg, i grå kavaj, har skrivit ett Instagraminlägg om vikthets.

Camilla Läckberg skriver att hennes största misslyckande i livet är att hon inte lyckas tycka om sig själv oavsett vad hon väger. När hon var tonåring var kroppsidealet ”heroin chic” på modet, och man skulle vara lång och mager – för att inte säga utmärglad.

I ett ärligt inlägg på Instagram skriver hon om hur hon har provat alla dieter som finns, men att hennes kropp helt enkelt inte är stöpt i formen för de snäva idealen. I perioder har Läckberg dock lyckats hålla en balans där kropp och mat inte har känts lika jobbigt, men rätt vad det är så hamnar hon snett igen.

Hon skriver:

”När balansen rubbas och vikten smyger sig på igen tappar jag alla goda föresatser. Jag slutar tycka om mig själv. Fast jag vet bättre. Fast jag ÄLSKAR former och kurvor på kvinnor. På andra. Inte på mig. Själv drömmer jag om att komma i mina jeans i tum 25. Och jag SKÄMS. Att jag inte är starkare än så. Att jag låter skeva, föråldrade ideal fortfarande styra mig.”

Camilla Läckberg beskriver hur hon har struntat i att gå på evenemang där hon riskerar att hamna på bild för att hon inte känner sig bekväm i sin kropp. Och kommentarer om hennes utseende stannar kvar hos henne länge.

”En förflugen kommentar från en välmenande vän om min vikt: ”ja du har ju blivit lite rundare, det syns mest i ansiktet“ kan knäcka mig i dagar. HUR kan jag som välinformerad, hyfsat smart, privat lycklig och älskad mor, vän och maka – låta mitt liv påverkas av jävla kilon hit eller dit till den milda grad?? Blir arg och förbannad på mig själv, men klarar ändå inte bryta mig loss från bojorna som sattes på redan i tonåren.”

Men trots att hon gång efter annan påverkas av skeva kroppsideal och vikthets har hon bestämt sig för att inte ge upp, om inte annat så för hennes döttrars skull.

”Det går inte att ge upp. Jag har ett ansvar mot mina döttrar att vara stolt över den jag är i alla lägen. Och att känna mig som på den här bilden i alla lägen, oavsett storlek.”

Läs mer: Camilla Läckbergs ärliga mammabild får nätet att jubla

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: