Artikeln innehåller reklamlänkar

Annika Leone är skribent och författare som bland annat varit redaktör för Expressen Fredag och Veckorevyn, chefredaktör för SOLO, och föräldraskapsredaktör på KIT. De senaste åren har hon frilansat och även skrivit den hyllade barnboken Bara Rumpor (länk till Apprl), med kroppspositivt tema.

Och vid sidan av sitt nya jobb på Creative Studio på Aller Media börjar hon alltså blogga på Femina.

– Det jag ska blogga om är egentligen mitt liv, jag vill gärna vara ofiltrerad och säga saker som alla går och tänker på och kanske inte vara så tillrättalagd, säger Annika Leone.

Hon började blogga för 6-7 år sedan när hon väntade sin dotter.

– När jag var gravid och skulle föda in en dotter i världen började det hända en massa saker i mig, jag börjar helt plötsligt bli engagerad i en massa frågor och för mig var det viktigt att ha en ventil.

I bloggen berättar hon om vardagshändelser och ämnen som hon brinner för såsom feminism, matglädje, kroppspositivism och att njuta av saker i livet.

– En stor fråga för mig är kroppspositivism, och gärna att införa olika kroppar för barn så att de ser olika kroppar till vardags. Jag är så trött på smalhetsnormen som de matas med hela tiden.

Annika bor med sin man Niklas, dottern Lilo och bonusdottern Fredrika på Södermalm Stockholm och familjen brukar titta på tv-serier och spela tv-spel tillsammans.

Vad ger dig energi i vardagen?

– Det som ger mig energi i vardagen när man går från mammalivet lite så är det att hänga med mina vänner, hänga med min kille, ha sex, äta, kolla på tv-serier och göra roliga saker.

Vad ser du fram emot under 2020?

– Det jag ser fram emot 2020 är sommar, jag vill ha sommar nu! Jag gifte mig förra året så vi ska åka på bröllopsresa i sommar till Italien och det ser jag fram emot.

Här kan du läsa Annika Leones blogg.

Foto: Magnus Liam Karlsson, Lilla Piratförlaget & Emily Dahl.

Läs även: 

12 kroppspositiva budord som peppar dig (eller din vän)

Lindex hyllas för ärliga underklädeskampanjen

Mer läsning

Femina