Erik Haag och Lotta Lundgren

När Erik Haag, 52, 2014 valde att separera från författaren Martina Haag, 55, efter att hittat kärleken i Lotta Lundgren under inspelningarna av Historieätarna, blev det stora rubriker. Paret Lundgren-Haag har sedan dess synts flitigt i rutan, men valt att ligga lågt med information om sitt liv ihop. Fram tills nu.

Skrev bok om skilsmässan

För den inblick vi fått i skilsmässan har främst kommit från Eriks ex-hustru Martina. Inte minst då hon kom ut med boken Det är något som inte stämmer där huvudpersonen Petras man är otrogen med annan kvinna under en tv-inspelning.

– Det är jätteviktigt att prata om skilsmässa, det är en jättestor sorg. Man förstår inte hur otroligt tungt det är att skilja sig förrän man är där. Man kan inte för sitt liv fatta hur fruktansvärt det är. Det tar så lång tid att bli glad igen, har Martina tidigare sagt om skilsmässan från maken.

Avslöjandet om Erik

Men nu väljer alltså Lotta Lundgren att i podcasten Della Q prata om förhållandet med Erik och deras liv som särbos. När Lotta skilde sig från sin dåvarande make Martin Johansen för att kunna vara tillsammans med Erik skaffade hon sig en lägenhet i centrala Stockholm. Där bor hon nu de veckor som hon har sina barn, Måns och Mimmi. I podcasten berättar Lotta att hon även använder lägenheten som kontor de dagar som barnen inte bor hos henne.

Erik har tidigare varit väldigt hemlighetsfull kring sitt boende och pratar ogärna om sitt privatliv. Det har varit känt att han bor på en skärgårdsö men några närmare beskrivningar av huset. eller hur ofta Lotta brukar vara där, finns inte.

– Jag bor varannan vecka hos Erik. Han bor i södra skärgården på en väldigt folktom ö där det i stort sett bara bor rådjur, träd och Erik, säger Lotta nu och fortsätter:

– Han blir verkligen jättearg om jag berättar det här, men han bor superfint. I ett väldigt gulligt 1800-talshus med ett stort växthus och en sluttande trädgård. Sen har han höns och rosor som växer överallt. Det är boende som liksom doftar privat, här ser man inte en käft på en vecka.

Så fint!

Text:

Linnea Lundgren

Läs mer:

Lotta Lundgrens relation med Erik Haag: ”Jättekonstigt dubbelliv”

Lotta Lundgren om nya serien”Rapport från 2050” på SVT

6 svenska kändisar som öppet berättat om sina separationer

Mer läsning

Femina