För fem år sedan fick Magdalena Graaf, 44, det fruktansvärda beskedet att hennes son Isak var död. Endast 19 år gammal hade han omkommit i en tragisk olycka – och sorgen lade sig som ett töcken över hela familjen.

I sin blogg berättade Magdalena om den tunga sorgen:

Min älskade son Isak har lämnat oss alldeles för tidigt. Jag älskar honom så mycket att jag hade dött i hans ställe. Han omkom i en tragisk olycka i måndags kväll”, skrev hon.

I nya tv-serien Systrarna Graaf talar Magdalena Graaf för första gången ut om vad som hände då hon förlorade sonen Isak. I tårar berättar hon om den stora saknad hon känner än idag och beskriver sin son, samtidigt som privata filmklipp på Isak spelas upp i programmet.

– Isak var en speciell pojke, en av mina absolut mest speciella pojkar. Han var väldigt ordningsam, tystlåten som liten, fin, kärleksfull, omtänksam. Han har nog varit en av de enklaste barnen jag haft som liten, säger Magdalena i programmet.

Berättar om dödsbeskedet

Beskedet om Isaks död fick Magdalena Graaf i augusti 2014. I Systrarna Graaf berättar hon om den smärtsamma morgonen då hennes liv förändrades för alltid.

– Det knackade på dörren. Det var den där knacken som man inte önskar någon förälder på jorden, den här sjuka knacken som inte går att beskriva, det går inte att förklara. Det hålet, det hålrummet. Den där rädslan när man fattar någonstans… när man ser… när man ser de här bistra ansiktena på människorna som stod utanför, att någonting är fel.

Hon berättar vidare:

– Jag vet ju fortfarande inte än idag vad som hände, om han snubblade, om han satt på balkongräcket, om han föll, om han hoppade… vad som egentligen hände. Men mitt mammahjärta säger att det inte var planerat eller meningen att han skulle dö.

För vår systersajt Hänt berättar Magdalena att hon för första gången vågat öppna upp sig om tankarna och känslorna efter sonens död, eftersom tv-programmet kändes som en trygg miljö.


Systrarna Graaf  sänds på Viaplay, TV3 och Viafree.

AV: Agnethe Alm, och Alice Göransson
FOTO: TT/Karin Törnblom, Viafree

 

Läs mer:

Magdalena Graaf: Jag besitter en enorm envishet

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: