Boendet  har stora sällskapsytor, två sovrum, platsbyggt kök och badrum. En bostad för den som är sparsam i sin utsmyckning och är nöjd med det lilla. På mäklarfirmans hemsida går det att läsa att ”bostaden är vackert beläget mellan omgivande tågräls, brofäste och den anlagda cykelvägen, med endast en kort promenad till närmaste offentliga toalett.”

Att köpa bostad är dock långt ifrån en självklarhet för alla, men den här centrala trean med kokvrå har de flesta råd med. 270 kronor ligger den ute för hos mäklaren Widerlöv & Co som berättar ingen borde behöva uppleva boendet på plats. Tillträde kan dock ske direkt eller enligt överenskommelse – men som det står i prospektet ”förhoppningsvis aldrig.”

Nu blir du dock lottlös när du köper denna bostad då pengarna går oavkortat till Stadsmissionens arbete kring hemlösa. Annonsen är ett samarbete med mäklarfirman Widerlöv & Co för att på klassisk mäklar-manér visa upp en hemlös vardag på ett effektfullt sätt. Målet är att kunna öppna upp dörrarna till värme, mat och nybäddade sängar alla dagar i veckan. Vintern är den årstid då hemlösa är som mest utsatta och ofta får söka skydd i trapphus och på offentliga toaletter.

– Med hjälp av det här projektet hoppas vi kunna bidra till att Stadsmissionen kan komma närmare sitt viktiga delmål. Vintern tar nämligen inte helg, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co.

Artikeln publicerades först på Residence.