Trendar: InredningMat och dryckResor

Mäktiga ägare lämnar Kenzas klädmärke

17 feb, 2020 
Av
Kenza Zouiten Subosic
H&M och Zalando har sålt sina aktier i Kenza Zouiten Subosics klädföretag Ivyrevel. Det skriver Breakit som har tagit del av handlingar från Bolagsverket. Beslutet fattades redan innan jul.
Annons

Ivyrevel är startupföretaget som Kenza Zouiten Subosic driver tillsammans med maken Aleksandar Subosic, svågern Subosic Dejan Subosic och Gustav Springfeldt som tidigare jobbat för bland annat Acne Studios.

Affärsidén går ut på att vara ett ”digitalt modehus” med e-handel av egendesignade plagg. Frontfigur är bloggerskan Kenza Zouiten Subosic. Företaget startades år 2012 och år 2016 gick H&M in och köpte en femtedel av aktierna. Året därpå köpte Zalando in sig med 15 procent av aktierna.

Och nu väljer modejättarna att lämna, rapporterar ekonomisajten Breakit.

Ivyrevel gick med förlust

Ivyrevel, som även har fysiska butiker i Stockholm och Göteborg, har länge gått med förlust. År 2018 sjönk omsättningen från 45 till 43 miljoner kronor, skriver Breakit. Förlusterna ökade därmed till över 7,5 miljoner kronor.

Att H&M och Zalando drar sig ur genom att sälja sina aktier, framgår av handlingar från bolagsverket som ekonomisajten begärt ut. Handlingarna signerades innan jul men handlades, och blev därmed offentliga, först nu. I dem står att alla företrädare för H&M och Zalando lämnar styrelsen för Kenzas klädbolag.

Annons

I en kommentar på mejl skriver H&M så här till Breakit:

”H&M-gruppen och Zalando säljer tillbaka sina ägarandelar till Ivyrevels grundare och kommer därför inte längre sitta kvar i bolagets styrelse. Samarbetet mellan H&M-gruppen, Zalando och Ivyrevel har varit lärorikt för alla parter och nu önskar vi dem all lycka i det framtida arbetet”

Kenza har inte kommenterat

Ivyrevel har tidigare haft samarbeten med accessoar- och väskföretaget Accent, samt synts på Stockholm Fashion Week. Och så klart har plaggen burits flitigt av Kenza själv och andra influencers på Instagram och Youtube.

Styrelsen bestod fram tills nu av sju personer, varav två personer från H&M och en person från Zalando. Nu återstår bara de fyra medgrundarna. Ingen representant för Ivyrevel har ännu valt att kommentera avhoppen, eller vad det betyder för klädmärkets framtid.

Källa:

Foto:

TT

Läs mer:

Annons