Två dagar innan skådespelerskan Malin Arvidsson, 40, födde sin dotter Nike hade barnets hjärta slutat slå i magen. I ett hjärtskärande inlägg på Instagram berättar hon nu om vad som har hänt.

”För exakt 13 dagar sen fick vi reda på att vår dotter Nikes hjärta slutat slå i min mage. Två dagar efter det fick Nike sin födelsedag. Sorgen är bortom allt som existerar”, skriver hon.

I inlägget uppmanar Malin Arvidsson sina följare att skänka en födelsedagspeng till Spädbarnsfonden. Insamlingen syftar till att minska antalet döda barn före födseln och under det första levnadsåret, och att hjälpa anhöriga som tvingas genomgå det som ingen förälder ska behöva uppleva.

”Deras arbete är avgörande för att bemötandet av detta tabubelagda fruktansvärda som händer ca 430 barn och familjer per år skall vara så bra det bara går. De minsta kistorna är de tyngsta att bära”, skriver hon.

I somras gifte sig Malin Arvidsson med sin ungdomskärlek Jesper Berglund, 40. De var barndomsvänner och efter 20 år på olika håll återförenades de och blev kära. I september berättade hon om graviditeten för Nöjesbladet.

– Jag är inte tjock. Det är så, vi väntar barn och det var planerat. Jag är ju trettionio år och han har inga barn, men det har jag så vi tänkte ge det en chans. Min ålder innebär ju ändå en viss risk så vi tänkte att ska vi köra så ska vi köra rätt fort och det satte sig på en gång, sa hon då.

Skådespelerskan Malin Arvidsson är bland annat känd som Kerstin Holm i Arne Dahl-filmerna. Hon har sedan tidigare dottern Alfonsina, 13.

Här kan du skänka pengar till Malins insamling till Spädbarnsfonden.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även:
Lena Dunhams gripande text om operationen: ”Vet att jag vill ha en bebis”

Så tar du dig genom sorgen – psykologens bästa råd