Malin Berghagen, 53, dotter till Barbro ‘Lill-Babs’ Svensson och Lasse Berghagen, var gift med artisten Tommy Nilsson, 59, i 15 år. De beskrevs ofta som kändissveriges hetaste par och tidningarna följde deras kärleksaga och familjebildande med stort intresse.

Men år 2007 tog äktenskapet slut och Malin och Tommy gick skilda vägar. Uppbrottet blev väldigt omskrivet men vad många inte visste då var att Berghagen hamnade i en ekonomisk knipa efter skilsmässan.

Malin Berghagen var rädd för att inte klara sig

I podcasten Fundamentalt berättar nu den folkkära författaren och yogainstruktören om den tuffa tiden.

– Man går in i ett äktenskap och man lever nära en person och sedan hade vi det lite trassligt och det var lite skulder och så vidare. Och jag var ju hemmafru och ville vara med barnen. Sedan blev det så att vi inte klarade att leva tillsammans. Och då står man ju alltid i det här dilemmat som många gör att ”kommer jag att klara mig om vi inte lever tillsammans?”, säger hon i avsnittet.

Malin fick helt enkelt börja om från början, eftersom hon inte hade några sparade pengar. Räddningen blev ett rivningskontrakt på en lägenhet, där hon kunde bo i ett och ett halvt år. Samtidigt jobbade hon med yoga, skådespelade och dubbade barnfilmer.

– Jag försökte få ihop alla bitar och det gick tillräckligt bra. Jag kände att det var ganska dyrt att bo i Stockholm, och hade inga problem med att resa mellan Järvsö och Stockholm, så jag köpte mitt hus uppe i Järvsö. Så byggde jag upp det, steg för steg, bit för bit. Jag är lite fortfarande där, jag bygger upp min grund och är lite försiktig, för jag vill inte hamna i den situationen igen.

Foto: TT

LÄS MER: 
Malin Berghagen: Stöttar vi verkligen våra barn på rätt sätt?

Malin Berghagen: Lär dig hemliga kodorden som kan hjälpa andra kvinnor

Mest läst