Trendar: InredningMat och dryckResor

Meghan Markle och prins Harry har blivit föräldrar!

06 maj, 2019 
AvMalin Karlberg
meghan marke baby född
Babylycka i brittiska kungahuset! Nu har Meghan Markle och prins Harry fått sitt första barn.
Annons

Meghan Markle har fött sitt och maken prins Harrys första barn, rapporterar det brittiska hovet. Barnet föddes 05.26 under den tidiga måndagsmorgonen och det blev en liten pojke på 3,26 kilo. Både mamma Meghan och den nyfödde pojken uppges må bra.

”Vi är glada att berätta att Hertigen och hertiginnan av Sussex har välkomnat sitt förstfödda barn under den tidiga morgonen den 6 maj” , skriver det brittiska hovet på de nyblivna föräldrarnas nystartade Instagramkonto @sussexroyal.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela att Meghan och jag fick en pojke imorse, en väldigt välmående pojke, sa nyblivna pappan prins Harry när han mötte media under eftermiddagen, skriver BBC.

Prins Harry som närvarade under födseln är imponerad av sin fru.

– Hur en kvinna gör det där, det de gör går inte att förstå.

– Jag har inte varit med på många förlossningar, detta var definitivt min första förlossning – det var fantastiskt, helt otroligt och som jag sa, jag är så stolt över min fru och som alla pappor och föräldrar skulle säga så är ens barn helt fantastiskt, denna lilla varelse är definitivt något att dö för, jag svävar på moln.

Annons

Harry passade även på att tacka allmänheten för att de delat förväntan och stöttat dem under graviditeten. Vad pojken kommer att heta är fortfarande inte känt.

– Vi tänker fortfarande på namn men, ja, bebisen gick lite över tiden så vi har haft lite tid att tänka på det, säger Harry som berättade att de kommer att dela med sig av mer information och bilder inom de kommande dagarna.

Tidpunkten för nedkomsten har varit omgärdad av många spekulationer.  När Meghan Markle stannade hemma från det traditionella påskfirandet i St. George’s Chapel, föranledde spekulationer kring att förlossningen var i antågande – eller kanske redan hade inträffat. Paret hade nämligen gått ut med att de inte skulle offentliggöra barnets födelse förrän de haft tid att fira privat. Under påskhelgen anlände också barnets mormor, Meghan Markles mamma Doria Ragland, med flyg från Los Angeles för att finnas vid sin dotters sida och möta sitt första barnbarn.

meghan markle gravidstil
Meghan Markle har blivit mamma.

Det var i oktober i fjol, under en resa till Australien, som prinsparet gick ut med att de väntade sitt första barn, bara fem månader efter sitt bröllop i maj.

Annons

“Hertigparet av Sussex är väldigt glada över att meddela att hertiginnan väntar en baby beräknad till våren 2019”, skrev Kensington Palace då på Twitter.

I februari höll Meghan en babyshower i New York för de närmaste vännerna, inklusive Serena Williams och Amal Clooney. Då flera av gästerna anlände med presentpåsar i blå nyanser såg många det som en indikation på att Harry och Meghan väntade en pojke. Själva har paret hela tiden hävdat att de inte tagit reda på barnets kön i förväg.

Meghan har hyllats för sin stilsäkra gravidlook under hela graviditeten, hon gjorde bland annat succé i en gravidklänning från H&M. Hennes trendiga sneakers har också skapat en köphysteri – försäljningen ökade med mer n 100 % efter att hertiginnan bar de miljövänliga skorna.

Läs mer:

Annons