Trendar: InredningMat och dryckResor

Meghan Markles uppmaning: Följ Greta Thunberg på Instagram

02 jul, 2019 
AvEmma Castman
Greta Thunberg och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle kampanjar för klimatet – och uppmanar alla sina följare att lära av svenska Greta Thunberg. ”Vi kan bara göra det här tillsammans och varenda liten del är till hjälp”, skriver hertigparet på Instagram.
Annons

I april i år gick Meghan Markle och prins Harry ut med att de startat ett eget Instagramkonto. På bara sex timmar fick paret en miljon följare, och i dag är antalet uppe i närmare nio miljoner.

Förutom att uppdatera om viktiga tillkännagivanden har de sedan en tid tillbaka valt att använda sitt konto till att kampanja för frågor som engagerar dem lite extra. Varje månad riktar de därför fokus mot ett särskilt område, och belyser olika konton som de tycker att man ska följa på Instagram.

I juli riktas strålkastarljuset mot miljöfrågan.

Vill få fler att engagera sig i miljön och klimatet

På Instagram skriver det brittiska hertigparet bland annat att klockan tickar och att klimatförändringarna, utrotningshoten mot djurarter och utsläppen av fossila bränslen äventyrar planeten – för oss och för framtida generationer.

”Låt oss rädda den, låt oss göra vår del”, fortsätter texten och i toppen av inlägget syns ett kollage på nio bilder – varav en föreställer ett litet barn som håller upp ett plakat prytt med Greta Thunbergs välkända citat ”Du är aldrig för liten för att göra skillnad”.

Annons

I bilden har Meghan och Harry även taggat in de 15 konton som de uppmanar sina följare att besöka – däribland Greta Thunbergs.

”Snälla besök de konton vi följer den här månaden för fler detaljer om hur du kan förändra och hjälpa till att rädda vår planet. Vi kan bara göra det här tillsammans och varenda liten del är till hjälp”, skriver de.

Andra Instagramkonton som hertigparet har taggat är Världsnaturfonden WWF, National geographic, skådespelaren Leonardo DiCaprios miljöorganisation, Everyday climate change, This is zero hour och Elephants without borders.

Foto: Jonathan Nackstrand/TT, DPPA/TT

Läs mer:

Annons