Trendar: InredningMat och dryckResor

Meryl Streep attackerade Donald Trump – se det hyllade tacktalet här!

09 jan, 2017 
AvIda Gustafsson
Skådespelaren Meryl Streep prisades på Golden Globe-galan för sin ”livslånga gärning”. I sitt tacktal gick hon, utan att nämna hans namn, till attack mot den blivande presidenten Donald Trump.
Annons

Meryl Streep, 67, fick Cecil B. DeMille-priset för sitt enastående bidrag till underhållningsvärlden. Streep som var hes på grund av sjukdom ägnade en stor del av sitt cirka fem minuter långa tacktal att ge en känga till den blivande presidenten Donald Trump – dock utan att en gång nämna hans namn. Hon pratade om sina framstående kollegor där flera har en utländsk bakgrund.

”Hollywood kryllar av utbölingar och utlänningar, hade vi sparkat ut alla hade vi inte haft något annat att se på än football och mixed martial arts (MMA, kampsport, reds anm). Och det är inte konst”.

Uttalandet fick stående ovationer.

Sedan gick hon vidare och pratade om hur den blivande presidenten hånade en reporter med rörelsehandikapp under valrörelsen, vilket chockade Streep:

”Jag kan fortfarande inte glömma det – för det var ingen film, det var på riktigt”

Och hon fortsatte:

”När någon mäktig har instinkten att förnedra någon ger det andra tillåtelse att göra precis samma sak. Respektlöshet bäddar för respektlöshet. Våld uppviglar till våld. När de mäktiga använder sin position för att mobba andra blir vi alla förlorare”.

Annons

Se hela Meryl Streeps tal här nedan.

Streeps tal fick både stående ovationer under galan, men även stöd via sociala medier. Hashtaggen #MerylStreep trendade efter galans slut och stjärnor som Bette Midler och Julianne Moore uttalade sitt stöd för Streep på sociala medier.

Annons

Programledaen Ellen De Generes skrev på Twitter: ”Det har aldrig funnits någon som Meryl Streep. Jag älskar henne”.

I en kort telefonintervju med The New York Times, avfärdar Donald Trump kritiken och kallar Streep som en ”Hillary lover”, en person som stöttade presidentkandidaten Hillary Rodham Clinton. Trump sa även att han inte var förvånad att han attackerats av ”liberalt filmfolk”.

Annons