Trendar: InredningMat och dryckResor

Mette-Marit och Haakon klär ut sig till Royal Tenenbaums

01 nov, 2019 
Bus eller godis? I veckan har hela världen firat Halloween. Norska kronprinsparet slog på stort och valde en utklädnad som hyllades av världen!
Annons

Supermodellen Heidi Klum har gjort sig världskänd för sina otroliga Halloweenkostymer. Men nu verkar tyskan ha fått konkurrens – från norskt håll! I veckan är det, som bekant, Halloweenvecka. Det anordnas fester och människor klär ut sig. Så också kungligheterna! Och i Norge slog man på stort i år. Under gårdagen, torsdag den sista oktober, la kronprinsessan Mette-Marit ut en bild på sig själv och kronprins Haakon i full Halloweenmundering.

Bilden har i skrivande stund gilla-markerats av nära 50 000 människor! En imponerande skara. Minst sagt. Mette-Marit bär päls och Pradaväska, håret är rakt och ligger i snedbena. Vid ena örat är det fäst med ett spänne. Haakon, i sin tur, bär brun kostym och svettband i pannan. Bildtexten: Knask eller knep. Alltså bus eller godis på norska.

Annons

Ser ni vilka de föreställer? Margot och Richie Tenenbaum från Wes Andersons succéfilm The Royal Tenenbums, från 2001. Och wow vad likt det är!

The Royal Tenenbaums
Filmen The Royal Tenenbaums kom 2001.

Wes Anderson regisserade ju filmen, som i dag blivit kult. Margot Tenenbaum spelades av Gwyneth Paltrow och Richie Tenenbaum av Luke Wilson. Detta säger något om Mette-Marit och Haakons filmsmak och känsla för feeling då det gäller subkultur. Vågar vi gissa att de såg filmen redan 2001 – och älskade den?

Margot Tenenbaum.
Margot Tenenbaum.
Richie Tenenbaum
Richie Tenenbaum.
Annons

Schamanens hyllningar till Mette-Marit

Och som vi nämnde tidigare: nu hyllas fotot på norska kronprinsparet av hela världen. Mängder av likes och kommentarer rasar in. Shaman Durek, prinsessans Märtha Louises pojkvän, är eld och lågor: ”Brilliant!”, skriver han.

Också Märtha Louise stämmer in i hyllningskören: ”Ha ha ha. Så fantastisk”, deklarerar hon.

Även självaste Gwyneth Paltrow, som ju var med i The Royal Tenenbaums kliver in och hyllar paret, med versaler:

Annons

”I CANNOT BELIEVE HOW EPIC THIS IS???”

Men Mette-Marit var faktiskt inte den enda kungligheten som klädde ut sig till Margot Tenenbaum denna Halloween. Också Olympia av Grekland, Marie Chantals och Pavlos dotter, valde att köra på denna karaktär.

Och så här såg det ut i filmen:

Margot Tenenbaum i badrummet.

Så, nu undrar vi bara när vi får se kronprinsessan Victoria och prins Daniel i något liknande?

FOTO: TT

Annons