Mia Skäringer Lázár delar ofta med sig av ärliga inlägg på Instagram – och coronapandemin är inget undantag. Nu skriver hon om hur hon påverkas av allt som händer i världen just nu.

Mia Skäringer om ångesten under corona

Hon konstaterar bland annat att hon har dödsångest:

”Dödsångest. Vem är jag nu, när mörkret kom omkring. Anna Mannheimer säger till mig att hon alltid gått och väntat på att något hemskt ska hända, att ingen annan verkar förstå. Nu har det hänt, fortsätter hon. Nu mår alla som jag. Straffade av vår egen längtan efter lycka.”

Hon längtar också efter den egna humorkaraktären Tabita:

”Jag hoppas hon hälsar på mig snart för jag har jävligt tråkigt. Jag är tråkig som person. Sorglig, tungsint och allvarsam. Så är mitt inre och nu är omvärlden ikapp mig”.

Men hon uppger även att hon själv är lyckligt lottad i det hela:

”Skäms på mig. Gråter några bortvända tårar hemma vid diskmaskinen. Medan tonårsbarnen flitigt gör sina läxor vid middagsbordet. Hemmaundervisning och inställt hångel. Inställda studenter och kyssar. Men jag ska inte klaga. Jag är priviligerad. Bortskämd.”

Mia Skäringer och Anna Mannheimer gjorde insamling

I mars startade Skäringer, tillsammans med poddkollegan Anna Mannheimer, en insamling för att stötta såväl vårdpersonal som restauranger i coronakrisen.

”Personal inom äldreomsorg och sjukvård jobbar häcken av sig för att rädda liv -till usla löner. Nu samlar vi ihop oss så de kan få ett presentkort på mat från den lokala restaurangen både som hjälp och uppskattning. En vinna-vinna grej”, skrev hon då.

Den insamlingen gav över 600 000 kronor.

Här kan du läsa hela Mia Skäringer Lázárs inlägg om coronaviruset.

Av: Anna Sundesten

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Instagram

Läs mer:

Mia Skäringer och Anna Mannheimer om corona-insamlingen

Mia Skäringers show No More Fucks To Give släpps på bio

Mia Skäringers beslut efter tunga tiden: ”Behövde en paus”