Tidningar har haft bilder på dem som aldrig publicerats. Många har känt till hemligheten. Men först nu berättar Micael Bindefeld öppet om sin 20 år långa relation med kärleken Nicklas Sigurdsson i tidningen Di Weekend. Anledningen? Att han och Nicklas blivit föräldrar och därmed känner ett behov av att gifta sig, och därmed även berätta om relationen för första gången.

Micael Bindefelt har varit ett känt ansikte länge, efter decennier som festfixare för några av landets största event. Under senare år har han dessutom synts programmet Fest med Bindefeld på kanal 5. Men trots ett liv i offentligheten har han aldrig velat tala om sitt privatliv.

– Under alla år har jag dragit en stenhård gräns mellan mitt offentliga liv och mitt privatliv. Jag har aldrig pratat om mitt privatliv i medierna. Men nu blir vi föräldrar, och vi ska även gifta oss så småningom. Sådant blir ju offentligt hur man än gör. Därför vill jag förekomma alla frågor och eventuellt skvaller och berätta själv. Men jag gör det bara denna enda gång. Jag kommer inte göra någon mer intervju om den här delen av mitt liv, säger Micael till Di Weekend. 

Partnern Nicklas Sigurdsson håller med.

– Jag vill ses för den jag är, inte som ’Micael Bindefelds pojkvän’. Att stå i rampljuset är inget som lockar mig, jag ser inga som helst fördelar med det, säger Nicklas Sigurdsson, som till vardags jobbar som försäljnings- och marknadschef på musikrättighetsorganisationen Stim.

Alldeles nyligen blev det känt att paret blivit föräldrar för första gången, till en liten pojke som fått namnet Simeon. I intervjun med Dagens industri avslöjar de hur processen gått till. Eftersom det är ytterst svårt att få adoptera som gay-par valde paret surregatmödraskap. Men efter att processen tog stopp i Indien vände sig paret till en agentur i USA i stället där de valde både surrugatmamma och äggdonator.

Under hela tiden har Micael då och då fått frågan från journalister om han någonsin vill bli förälder.

– Det är svårt att prata om barnlängtan. Jag har varken orkat eller velat berätta om att vi drömt om att bli föräldrar i alla dessa år, förklarar han.

Men efter fyra långa år av längtan har de äntligen blivit föräldrar, vilket de själva avslöjade genom en bild på instagram nyligen. Och Micael berättar för Di att han är otroligt glad.

– Tro mig, vi har tänkt på det mesta. Vi har köpt bebiskläder, inrett hans rum, köpt en babycrib, rubbet. Det finns inte många par i Sverige som är lika väl förberedda att bli föräldrar som Nicklas och jag.

Fler lästips!

Femina möter Micael Bindefeld: ”Jag har en omtalad fäbless för det dukade bordet”

Mest läst