Michelle Obamas memoarer Min historia kvalade snabbt in på världens bästsäljarlistor när den lanserades förra vintern, den har sålt i 11,5 miljoner exemplar världen över. I Sverige blev Min Historia den mest sålda fackboken under 2018, med närmre 150 000 sålda exemplar.

Nu följer den före detta presidentfrun och advokaten upp sin boksuccé med en ny bok som fått titeln:  Min historia: Dagboken — En guide till att hitta din inre röst (Forum)

I sina memoarer delade Michelle Obama med sig av sin livsresa, hur tjejen från South Side Chicago kämpade och kom in på prestigeuniversiteten Princeton och Harvard. Och hur hon som advokat på advokatbyrån Sidley & Austin tog tog emot den manlige juristpraktikanten som en dag skulle bli USA:s 44:e president.

Den nya boken innehåller en nyskriven och personlig introduktion av Michelle Obama och boken är utformad för att inspirera läsaren. Bokens huvudteman går i linje med memoarens teman och de är utformande för att hjälpa läsaren att reflektera över sin egen personliga historia, sin familjehistoria, drömmar, mål och utmaningar. Men också att fundera kring saker som berör och vad som inger hopp, och om framtiden för sig själv och samhället.

”Jag hoppas att du kommer att använda den här dagboken till att skriva om dina egna erfarenheter, tankar och känslor, med alla deras brister, utan att döma … Vi behöver inte minnas allt. Men allt vi minns är värdefullt”, skriver Michelle Obama i boken.

Med den nya boken vill hon uppmana läsaren att hitta värdet i sin egen livsresa.

Min historia: Dagboken lanseras i Sverige samtidigt som den ges ut i USA och Kanada. Dessutom kommer den att ges ut i 20 länder globalt under hösten 2019 som bland annat Australien, Sydafrika och Nederländerna.

Läs även: 

9 av Michelle Obamas vackraste galaklänningar

7 saker som visar att Michelle Obama gjorde skillnad som presidentfru

Meghan Markle intervjuar Michelle Obama i brittiska Vogue

 

Mest läst