Denna vecka fokuserar vi på riktigt bra böcker att kura upp sig med i läshörnan – några av dem är dessutom till riktigt bra pris!

Godnattsagor för rebelltjejer

Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.

Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som – mot alla odds – har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.

Fruktan: Donald Trump i Vita Huset av Bob Woodward

Den miljonsäljande insiderskildringen av Donald Trumps första ämbetstid, av den legendariske Watergate-journalisten.

Ljuslyktan Lunar Large från Skultuna

Ljuslykta i mässing med ett sirligt mönster i design av smyckesdesignern Lara Bohinc för svenska Skultuna.

Eget rum av Virgina Wolf

Det revolutionerande med denna bok var tilltalet: Ett eget rum, som kom 1929, är skriven av en kvinna för kvinnor. Manliga läsare tvingas läsa med kvinnors ögon, i en invertering av den traditionella manliga blicken. Virginia Woolf blandade historia med berättelse och memoar, i ett satiriskt »Oxbridge«, till en bok som kom att bli en av de mest banbrytande någonsin om kvinnans roll.

Jag föreslår att vi vaknar av Beate Grimsrud

I ”Jag föreslår att vi vaknar” möter vi Vilde som har drabbats av en obotlig sjukdom. Vännen O finns hela tiden vid hennes sida, tätt intill de kritiska ögonblicken som kan bli de sista. Nära finns också barndomens norska Dovrefjäll och en magisk penna.

Feminas shop har säkra betalningar via Klarna, kostnadsfria leveranser, 14 dagars öppet köp och kostnadsfria returer.

Mest läst