Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Morsdagspresenter som passar mammas personlighet

23 maj, 2018 
AvMalin Ny
Är din mamma gul, röd, grön eller blå? Den 27 maj är det Mors dag och dags att hylla våra älskade mammor extra mycket - här är presenterna som passar din mammas personlighet!
Annons

Den 27 maj är det dags att hylla våra mammor lite extra i och med Mors dag. Att hitta den perfekta presenten är dock lättare sagt än gjort, men ett bra tips är att gå efter hennes personlighet enligt den populära DiSC-teorin.

DiSC-teorin blev känd genom succéboken Omgiven av idioter: hur man förstår dem som inte går att förstå (reklamlänk) av Thomas Erikson och är helt klart en av de mest populära personlighetsteorierna just nu. Teorin är baserad på forskning som visar att personliga egenskaper kan delas in i fyra beteendemässiga stilar – röd, gul, grön och blå – och vi har plockat ut de perfekta presenterna för din mammas personlighetstyp.

Här är torsdagspresenter som passar din mammas personlighet enligt färgerna blå, röd, grön och gul!

Grön personlighet 

Om din mamma är en grön person är hon omtänksam, lugn, pålitlig och hänsynsfull. Hon är alltid beredd att hjälpa till, och du kan lita på att du får hjälp när du behöver. Gröna personer är utpräglade relationsmänniskor som ofta bortser från sina egna behov så länge gruppen får vad den behöver. En grön person är den som har koll på när du fyller år, när din partner fyller år och när dina barn fyller år.

Annons

En grön person förtjänar verkligen att bli omhändertagen, så passa på att skämma bort din mamma med väldoftande doftpinnar eller en lyxig ansiktsmask.

Doftpinnar från Clean Home Fragrances/Ellos (reklamlänk), 395 kronor.

Ansiktsmasken Rose Stemcell Bio Repair Gel Mask från Peter Thomas Roth/Lyko (reklamlänk), 599 kronor.

Annons

Blå personlighet 

Kanske är din mamma en blå person? En blå person är en person som har koll – hon ser sig själv som anspråkslös, detaljorienterad, korrekt och kvalitetsorienterad och jobbar i det tysta med att sortera, utvärdera och analysera information. Att få för mycket fakta eller att ha för liten koll på detaljer finns inte i den blåas värld, och inte heller att slarva.

Logiskt och rationellt tänkande står högst i kurs hos den blå personen, så om du vill göra din mamma extra glad på Mors Dag satsar du på att ge bort en faktabaserad bok eller en snygg och praktiskt plånbok.

Den hyllade boken Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman från Bokus, (reklamlänk) 58 kronor.

Annons

Plånbok från Tiger of Sweden (reklamlänk), 799 kronor.

Röd personlighet

Om din mamma tillhör den röda personlighetstypen ser hon ofta sig själv som drivande, tävlingsinriktad, bestämd och självständig. Röda personer tar snabba beslut och är bekväma med att ta täten och att ta risker. Framåt och uppåt är det som gäller, och hon ger i stort sett aldrig upp. Människor med rött i sitt beteende är ofta extroverta, gillar utmaningar och är väldigt uppgiftsorienterade. En upplevelsepresent i form av en kurs om viner eller ett resekit passar därför utmärkt att ge bort i present.

Annons

Fördjupa vinkunskaperna med en kurs om viner från Boxexperience.se (reklamlänk), 1 295 kronor.

Resekit med uppblåsbar kudde, sovmask och öronproppar från Accent (reklamlänk), 199 kronor.

Annons

Gul personlighet
En gul person är entusiastisk, charmig, övertygande, utåtriktad och flexibel. Väldigt lätt att känna igen på det sättet att den gula personen oftast är den som pratar mest och som istället för att ställa frågor, ger svar. Det som framförallt kännetecknar det gula beteendet är entusiasmen och optimismen – en gul person får dig, och en hel arbetsplats, på bra humör. Fokus ligger på att hitta möjligheter, att se lösningar och att skapa bra relationer.

Om din mamma är en gul person gillar hon garanterat att få en kreativ present i form av en fotobok med minnen som du har valt ut, alternativt ett fint armband som passar hennes personlighet.

En fotobok från Önskefoto (reklamlänk), från 79 – 579 kronor.

Annons

Armband från Efva Attling (reklamlänk), 700 kronor.

12 tips på fina presenter till henne

Annons