Jul på Tivoli

Julmarknader brukar vara en av höjdpunkterna för att få till den rätta julstämningen. I år är dock läget lite annorlunda.

En del arrangörer har dock annonserat att de kommer att försöka hitta coronaanpassade lösningar för att ändå kunna erbjuda besökare en klassisk julstämning. Läget är ännu lite för oklart för att program och event ska ha kunnat spikas. Därför kan det vara värt att löpande hålla sig uppdaterad på vad som kommer anordnas i närheten av dig.

På samma sätt är informationen nedan preliminär och kan komma att ändras beroende på smittspridningsläget och rekommendationer, så kollar upp vad som gäller för respektive evenemang innan du gör upp planer.

Jul på Skansen 2020

Skansen ställer in den klassiska julmarknaden, men lovar besökarna en stämningsfull julupplevelse ändå. Man kommer fortfarande att kunna handla delikatesser till julbordet och lokalproducerat hantverk i Skansens butiker. Skansens ordinarie matställen håller öppet och erbjuder traditionell julmat och via mobilen kan man ta del av ljudspåret ”Spår av tomten” där man på egen hand letar efter tomtens spår bland husen.

När: Skansen är öppet alla dagar, men julupplevelserna är koncentrerade till adventshelgerna.

Läs mer här

Jul på Kolmården 2020

Kolmården erbjuder stora ytor att röra sig på och i år bjuder deras Sagojul på fler nyheter än någonsin. Tomten och hans renar har flyttat in i nya Tomtebyn, på Barnens Lantgård firas det jul på gammaldags sätt och uppe vid Tomteverkstan jobbar tomtenissarna för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. På julmarknaden hittar du massor av goda delikatesser och precis som vanligt kan du träffa Bamse och hans vänner i julpyntade Småköping.

När: Exakta datum är ännu oklart.

Läs mer här

Jul på Tivoli, Köpenhamn 2020

På Tivoli i grannlandet har man valt att anordna såväl Halloween som det klassiska stämningsfulla julfirandet, med coronaanpassade insatser. Under Halloween hålls åkattraktionerna öppna med en digital kö för att undvika trängsel, och även under julfirandet ska attraktioner hållas öppna. Mer info kommer.

När: 13 november till 3 januari.

Läs mer här

Jul på Tomteland, Dalarna 2020

Den 20 november öppnar Tomtelands magiska värld där du kan uppleva gnistrande vinteräventyr i det vackert upplysta sagolandet tillsammans med Tomten, tomtemor, nissarna, Kungen och Drottningen av vinter, snöälvan Flinga och fjälltrollet Mossa, skogsrået Myria, vinterälvorna Gnistra och Sprak med flera.

När: Fre-sön från 20 november till 13 december. Alla dagar 18 december-10 januari, förutom julafton, nyårsafton och nyårsdagen.

Läs mer här

Foto: Tivoli

LÄS MER:

Julen 2020 på Åhléns – se bilderna och våra favoriter

Julen 2020 på Ikea är här – se vinterns nyheter

Mariah Carey gör en ny, helt magisk tv-julshow 2020