Trendar: InredningMat och dryckResor

Naomi Klein: Trump är som fettberget i Londons kloaker

02 okt, 2017 
AvIda Gustafsson
Författaren Naomi Klein rev av applåder när hon gästtalade på Labourpartiets konferens i Brighton häromveckan. Se det här!
Annons

Författaren och journalisten Naomi Klein, som är känd för sina böcker No Logo (1999), Chockdoktrinen (2007) och Det här förändrar allt – klimatet mot kapitalet (2015) var inbjuden som gästtalare på brittiska Labourpartiets konferens för att prata om den globala politikens utmaningar. Och när hon började prata om USA:s president rev hon av både skratt och applåder.

– Ni vet det där fruktansvärda som proppat igenom avloppen i London, jag tror ni kallar det för fettberg. Trump är den politiska motsvarigheten till det. Han är en sammanslagning av allt det som är motbjudande i kulturen, i ekonomin och i själva politiken, det sitter ihop i en självhäftande massa. Och vi tycker att det är väldigt svårt att lösa upp det.

Se delar av Kleins tal här:

Det Klein refererar till är förstås den enorma fettklump på 130 ton som proppat igen avloppssystemet i East End i London. Arbetet med att rensa kloakerna beräknas ta upp till tre veckor, massan kommer sedan att förbrännas och bli till biobränsle som kan driva 350 dubbeldäckare en hel dag, skriver Daily Mail.

Läs även

 

Annons