Trendar: InredningMat och dryckResor

Nu finns ett nytt glittrigt enhörningsöl på Systembolaget

03 dec, 2020 
AvJessica Rådne
Fotograftt, systembolaget
Kollage med ett enhörningsdiadem och två flaskor av Ölet 137ans Unicorn Glitter
Borsta manen, klacka hovarna och putsa hornet – nu finns ett nytt glittrigt enhörningsöl på Systembolaget!
Annons
Bubbel med glittrig sockervaddBrand logo
Bubbel med glittrig sockervadd

Så här års, och särskilt i år, kastar vi oss med glädje över allt som kan tänkas sprida lite magi. När nyheten om ett glittrigt fruktigt öl nådde våra öron var vi därför redan halvvägs utanför dörren…

Det handlar om 137ans Unicorn Glitter, en ny glittrig lager som letat sig in i Systembolagets sortiment. Här är allt vi vet om produkten!

Så smakar 137ans Unicorn Glitter

Ölet 137ans Unicorn Glitter

137ans Unicorn Glitter tillverkas av hantverksbryggeriet 137 Telge brygghus i Södertälje. Det är ett lokalt bryggeri som i dagsläget har sju sorter på Systembolaget. Det senaste tillskottet Unicorn Glitter beskrivs ha en ”fruktig smak med inslag av apelsin, persika, ljust bröd och örter”.

På Systembolagets produktsajt står att ölet innehåller kornmalt, humle och ätbart glitter. Vidare beskrivs färgen som grumlig mörkgul med guldglitter. Doften är fruktig med inslag av apelsin, persika, ljust bröd och tallbarr. Ölet har beskrivningen till trots en låg sötma men desto mer beska och fyllighet. Alkoholhalten är 6,2 procent.

Annons

Här hittar du enhörningsölet

137ans Unicorn Glitter ingår i Systembolagets sortimentet Lokalt & Småskaligt. Drycker som produceras lokalt säljs i upp till 10 butiker inom 15 mil från tillverkningsorten, som i det här fallet är Södertälje. Du kan nästan alltid beställa hem varan till din närmsta butik eller ombud ändå, så tveka inte att fråga!

Om du inte kan få nog av enhörningar (vem kan det?) finns sedan tidigare även lagern Pink Farts & Unicorns i vissa butiker och IPA:n Vicky’s Pet Unicorn i beställningssortimentet.

Foto: Systembolaget, TT

LÄS MER:

Annons