Trendar: InredningMat och dryckResor

Nu finns Facebook Messenger även som app till datorn

07 apr, 2020 
AvNina Nyström
kvinna med laptop
Sitter du också med datorn i knät från morgon till kväll just nu? Då är det här en smidig lösning för både meddelanden och gruppvideosamtal!
Annons

Facebook hade redan tidigare utlovat en desktop-version av Messenger, och nu har den passande nog lanserats. Fler än någonsin sitter med laptopen i knät och använder teknik och videosamtal för att kommunicera med omvärlden, både i jobbet och privat.

Så funkar datorversionen av Facebook Messeger

Messenger finns sedan tidigare som app för mobilen och surfplattan, men nu lanseras den alltså även för både PC och Mac. Tidigare var du tvungen att öppna webbläsaren i datorn för att läsa meddelanden och svara via Messenger, men nu går det alltså direkt via appen.

messenger för datorn
Kör smidiga gruppvideosamtal med vännerna, familjen eller kollegorna.

Enkelt sätt att ringa gruppvideosamtal

Användare som testat den nya appen vittnar om att det känns som en väldigt smidig lösning. Man slipper ha Facebook-fliken uppe, men kan snabbt och enkelt svara på meddelanden. Man kan som vanligt skriva och skicka bilder, men något många lätt glömmer bort är att man också kan använda messenger-appen till att ringa såväl röst- som videosamtal – något som onekligen kan komma väl till pass i dessa tider. 

Annons

Appen är väldigt basic och funktionerna är alltså i mångt och mycket desamma som vi är vana vid i mobilen, men en smart fördel i jobbrelaterade sammanhang är att det är lätt att bifoga filer från datorn i ett meddelande. För mer avancerade inställningar slussas du automatiskt vidare till webbläsarversionen av Messenger.

Appen finns att ladda ner för dator på Microsoft Store och Mac App Store

Foto: TT/Facebook

Källa: Mobil.se

LÄS MER:

Annons