Är du ett Harry Potter-fan som älskar julen? Då är vinterns resa given – flyg till London och ät julbord i stora salen i J.K. Rowlings magiska värld på Hogwarts.

Under tre kvällar, 11-13 december, har du möjlighet att besöka Warner Bros. Studio Tour London för en överdådig julmiddag på Hogwarts.

Brittiskt julbord på Hogwarts. Foto: Warner Bros.

Kvällen inleds med att gästerna bjuds på välkomstdrink och canapéer innan det är dags att träda in i stora salen, som julpyntats från golv till tak – precis som i Harry Potter-filmernas julbaler. Warner Bros. utlovar istappar, snötäckta träd och en orkester av magiska instrument.

Efter en tur nedför röda mattan får gästerna sätta sig till bords och avnjuta en tvårätters julmiddag med ”all the trimmings” – det vill säga allt som brukar finnas på ett traditionellt brittiskt julbord (vegetariska och allergivänliga alternativ utlovas också vid behov).

Efter middagen finns möjlighet att utforska resten av Harry Potter-studion, såsom Gryffindors sällskapssal och Weasley’s kök, även dessa utsmyckade med juldekorationer. Därefter bjuds det på ett gottebord med juldesserter på perrong 9¾ intill Hogwarts Express och ett glas Butterbeer i cafét.

Kvällen avslutas med sång och dans och en bar där gästerna kan köpa ytterligare dryck. Julbordet kostar 240 pund, lite knappt 2 600 kronor, och du måste ha fyllt 18 år.

Se en film om eventet här:

Läs även:

12 roliga jultröjor att köpa redan nu

Vintervitt, klassiskt och elegant – så ser julen ut på Åhléns

8 stora inredningstrender i jul

Källa & foto: Warner Bros.

 

Mest läst