Gin är en av de trendigaste spritsorterna just nu och antalet nya destillerier i Sverige och världen ökar snabbare än vi kan räkna. En tydlig trend på senare år är dessutom rosa gin, med naturlig smak och färg från frukter och bär.

Den senaste lanseringen på Systembolaget är Gordon’s Pink Gin. En lite fruktigare gin med naturlig sötma från hallon, jordgubbar och vinbär. Perfekt för dem som tycker att vanlig gin är lite för bitter.

− Efter en mycket lyckad lansering i Europa är vi nu glada att kunna lansera Gordon’s Pink Gin i Systembolagets butiker runtom i Sverige. Den perfekta drinken för sommarens festliga tillfällen! säger Malin Möllerberg, nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Gordon’s Pink & Tonic

Servera ginen i ett stort vinglas tillsammans med riktigt med is, tonic och färska jordgubbar som du skurit i skivor. Du kan även tillsätta en skvätt prosecco för en god twist.

Gordon’s Pink Gin (nr 32601) lanseras den 1 mars i Systembolagets ordinarie sortiment. Alkoholhalten ligger på 37,5 % och en flaska på 70 cl kostar 249 kr.

Läs också:

Nu släpps ett rosévin med smak av gin

Gordon’s lanserar alkoholfri Gin & Tonic

Nu släpps en rosa gin med smak av rabarber

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: