Trendar: InredningMat och dryckResor

Nu tar Sofia ställning – bryter mot den oskrivna regeln!

03 jun, 2020 
AvFemina
prinsessan sofia
Prinsessan Sofia låter inte den oskrivna regeln stoppa henne.Nu tar hon politisk ställning i en viktig fråga!
Annons

Prinsessan Sofia är en kvinna med stort patos. Hon och maken prins Carl Philip har till exempel engagerat sig i kampen för ett internet fritt från hat, trakasserier och mobbning.

Men Sofia brukar undvika att ta direkt politisk ställning. Det är en oskriven regel för de svenska kungligheterna, att man ska hålla sig utanför politiskt laddade diskussioner.

Nu har dock Sofia gjort ett avsteg från den traditionen.

Prinsessan Sofia stöttar Black Lives Matter

På Instagram har Sofias hjärteprojekt Project Playground delat symbolen för den världsomspännande rörelsen ”Black Lives Matter”. Här har Femina skrivit mer om initiativet ”Blackout Tuesday”.

På Instagrams storyfunktion har Project Playground kompletterat med symbolen för den nybildade rörelsen ”Sweden in solidarity for Black Lives Matter”.

Annons

Symbolen har blivit extra aktuell de senaste dagarna i och med fallet George Floyd. Den afroamerikanske 47-åringen greps av polis efter att ha handlat med en misstänkt falsk 20-dollarssedel.

Fyra poliser ingick i insatsen, som slutade i att George Floyd trycktes ner på marken. En av poliserna satte ett knä på Georges nacke, och den gripne skrek efter luft. Till slut svimmade han av och avled senare på sjukhus.

Står på samma sida som Märtha Louise

prinsessan sofia black lives matter
Prinsessan Sofia har fått nog av rasismen!

Prinsessan Sofia är inte den enda kungligheten i Norden som tagit ställning i frågan. Norska prinsessan Märtha Louise skrev ett ursinnigt inlägg på Instagram om saken.

”Sluta! Det här har gått alldeles för långt; dödandet av oskyldiga män och kvinnor! Vilka är dessa monster med förvridna tankar som tror att de har rätt att döda på grund av skillnader i hudfärg? Det gör mig så ledsen att vi som mänsklighet inte kommit längre än att vi dödar varandra, trycker ner andra, skadar dem på grund av vår egen osäkerhet”, skrev Märtha Louise.

”När ska vi vakna och se att vi kan lita på och älska varandra, för det är vad vi är satta på jorden att göra? Hur många fler män och kvinnor måste dö, skadas, bli trakasserade och hotade innan något förändras? När ska vi vakna upp? Sluta med det här omänskliga!”

Foto TT

Annons