Trendar: InredningMat och dryckResor

Ny studie: Katter är minst lika keliga som hundar

28 mar, 2017 
AvFemina
Katter älskar att umgås med människor – och väljer gärna kel framför mat. Detta framgår av en ny amerikansk forskningsrapport.
Annons

Bilden av katter som osociala och egoistiska är helt fel, visar en färsk amerikansk studie publicerad i den vetenskapliga journalen Behavioural Processes. I själva verket är katter minst lika keliga och kärleksfulla som hundar.

I studien undersökte man vilken typ av stimulans katter föredrog: mat, en spännande doft, leksaker eller mänsklig kontakt. Majoriteten av katterna valde då att kela med en människa, till och med hellre än att äta mat – detta trots att det gått flera timmar sedan de senast ätit något.

Studien inkluderade 50 katter som var antingen husdjurskatter eller kom från ett katthem – och det fanns ingen större skillnad mellan grupperna.

Annons

”Det är vanligt att tro att katter inte är sociala eller går att träna. Denna missuppfattning kan delvis ha att göra med en brist på kunskap kring vilka typer av stimulans katter föredrar och därför är mest motiverade att jobba för”, skriver forskarna i sin studierapport.

Det kan alltså vara dags att omvärdera vilket husdjur som egentligen är människans bästa vän…

Källa: Redonline.co.uk
Foto: Shutterstock

Läs även:

Annons