När de spelade in veckans avsnitt sitter de på separata håll, Malin Berghagen är i Leksand och Tess Merkel är hemma i Stockholm.

Tess har i veckan storstädat, varit med Malins syster Kristin Kasperson på Carolas sommarshow och så har hon haft grillkväll varenda kväll. Malin har varit på Mallorca och städat ur sin lägenhet, sedan har hon varit en sväng i England och träffat sin pojkvän Martins föräldrar, vilket var väldigt trevligt.

— Det var superhärligt att träffa hans mamma. Hon är helt galen, alltså så skönt galen, hon säger precis vad hon vill.

Tess slänger in frågan om hur man egentligen klarar sig om det inte funkar med en svärmor.

— Vi är så nördiga du och jag på Byron Katie. Också jag måste gå in till BK igen för det har funnits stunder i mitt liv då man verkligen har undrat, ”hur har den här personen skapat det här barnet?” Man kan känna lite att man inte förstår sig på svärmor, men man älskar barnet. Men jag kan känna mycket jag tycker om henne. Det finns många människor som har problem, vi har alla problem på olika sätt, och då kan man bara känna att jag gör det inte till mitt problem helt enkelt, hon måste få bara den hon är, säger Malin.

Malin berättar att hon själv bestämt sig för att vara en trevlig svärmor som inte lägger sig i för mycket.

— Jag bestämde mig att jag ska vara skönt så att de känner sig välkomna och tycka att det är roligt att komma till oss. Man kan anstränga sig lite. Jag säger som min mormor att ”vissa saker kan man lägga på hyllan och behöver inte slänga ur sig”.

Dessutom berättar hon om sin längtan efter barnbarn, trots att hon vet att det kommer dröja flera år innan det blir dags.

Med tanke på Victorias födelsedag börjar Berghagen och Tess diskutera kungahuset och Malin kommer ut som fullfjädrad rojalist, hon älskar verkligen svenska kungafamiljen. Tess är inte lika översvallande, men hon är väldigt tydlig med att hon tycker att kungen bör abdikera:

— Snälla sätt Vickan på tronen och gör det nu!

Veckans lyssnarfrågor handlar om de känner någon 50-årskris och hur de i så fall hanterar den. Men även och vilka de värsta ryktena de hört om sig själva. Dessutom behandlar de frågan om man ska vara vän med ett ex eller inte?

Lyssna på avsnittet här! 

Läs även:
Nytt avsnitt av podden Berghagen & Tess: Lev här och nu!

Lär känna våra nya poddare — Malin Berghagen och Tess Merkel

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: