Malin Berghagen kör kurser ute i Tofta på Västkusten och Tess är hemma i Stockholm och andas ut efter förra veckans konsert med Rob’n’Raz på Pride. Och så har hon varit på tantrakurs, något som många tror bara handlar om sex.

— Det vi gjorde igår på kursen det är handlar ju bara om kärleken till sig själv först och främst innan du pleaser eller behagar andra. Det har man ju nytta av hela livet, säger Tess.

Malin fyller i och berättar om en meditationsövning som hon gjort med sina kursdeltagare när de fått mentalt gå till en plats eller tillfälle där de var som lyckligast och vilken utmaning det faktiskt är.

— Det som är härligt med tantra är ju att det betyder frihet, eller liberation på engelska, ordet frihet kan jag tycka är lite tamt ord. Det handlar ju om att gå utanför sina gränser, att kunna andas och våga vara den man är. När man vågar vara den man är i sin kropp, i sin klädstil och i sina argument då vågar man ju också vara den man är med sin partner, säger Malin.

Tess berättar även om sin och Kennys bröllopsdag som trots alla förväntningar blev en riktig skitdag. Berghagen & Tess pratar om det viktiga i att hitta tillfällen i vardagen för att stanna upp och ta hand om sig själv emellanåt. Särskilt efter hektiska perioder.

Lyssna på avsnittet här! 

Läs även:
Nytt avsnitt av Berghagen & Tess: Vikten av att våga drömma

Nytt avsnitt av Berghagen & Tess: Längtan efter barnbarn och 50-årskris

Nytt avsnitt av podden Berghagen & Tess: Lev här och nu!

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: