Artikeln innehåller reklamlänkar
Odla på balkongen

Drömmer du om att odla, men saknar en trädgård? Det behöver absolut inte sätta käppar i hjulet. Idag finns det massor av odlingsprylar anpassade för mindre yta och sämre förutsättningar, än om du har en trädgård.

Bra verktyg för odling på balkong

När du väl har släpat upp säckarna med jord och köpt fröerna är du halvvägs där. Men för att underlätta finns det några saker som du bör införskaffa. Till exempel ett bra bord. Har du plats för ett avlastnings- eller planteringsbord på balkongen kommer du tacka dig själv för den investeringen sen, när du slipper hålla på med jord inomhus. Vi tipsar nedan om några olika och bra bord, samt många fler bra tips.

Vad är hydroponisk odling

Har du hört talas om hydroponisk odling tidigare? Om du bor i en stad, bara har tillgång till en liten balkong och helst vill slippa strö jord omkring dig så är det en metod för dig. Du slipper helt enkelt jorden då du köper odlingspluggar som du sätter i en speciell odlingslåda med näring. Du kan odla sallad, örter, tomater eller varför inte grönkål.

19 bra prylar för odling på balkongen

Här har vi samlat några riktigt bra hjälpmedel, för dig som vill komma igång med odling på balkongen.

Planterings- och avlastningsbord

Avlastningsbord

1. Ett smalt avlastningsbord från Åhléns. perfekt när du ska härda dina plantor eller vill inreda med blommor. Här kan du köpa det (länk till Åhlens)

Blombord

2. Snygg blomsterstege från Lagerhaus. Här kan du köpa den (länk till butik)

Planteringsbord balkong

3. Ett gediget planteringsbord från Pottery table med plats för jordsäck under arbetsytan. Här kan du köpa det (länk till butik)

 

Små växthus för balkong

Snyggt odlingsskåp för balkong

4. Elegant vitrinskåp för odling på balkong, från Juliana. Smidigt att hänga upp på balkongräcket och har funktion som ett växthus. Här kan du köpa det (länk till butik)

 

Odlingslåda

5. Klassisk odlingslåda, från Granngården. Grunda med en markduk så jorden inte rinner ut. Här kan du köpa den (länk till butik)

Växthus till odlingslåda

6. Vill du ta din odlingslåda ett steg längre sätter du ett drivhus ovanpå, så har du ett riktigt bra substitut för växthus. Som det här från Granngården. Här kan du köpa det (länk till butik)

Odlingslåda med spaljé

7. Vill du till exempel odla potatis och ha plats för en vacker klängväxt, kan det här lådan med spaljé från Stefanplast vara perfekt. Här kan du köpa den (länk till butik)

Odlingsverktyg

8. Det är viktigt att hålla jorden uppluckrad. Och även på balkonger kan du drabbas av ogräs, så det kan vara bra att ha några redskap. Som de här från Sagaform. Här kan du köpa dem (länk till butik)

Bevattningsdroppe
Vattenkanna
Skyltar till odling

11. Sår du olika grönsaker en låda kan det vara bra med märkpinnar, som dessa från Clas Ohlson, för att komma ihåg vad som var vad. Här kan du köpa dem (länk till butik)

Odlingslåda till potatis på balkongen
Krukor odla balkong

13. Snygga krukor är alltid kul när man odlar. Stort som smått, blommor som bär. De här kommer från Jotex och går att köpa här (länk till butik)

Låda till försådd

14. Vill du gömma din sålåda i något snyggt? Då finns den här i trä från Clas Ohlson. Här kan du köpa den (länk till butik)

Odlingslåda försådd

15.Odlingstråg med plats för 42 plantor. Du kan starta all odling på samma gång i det här tråget från Clas Ohlson. Här kan du köpa det (länk till butik)

Blomlåda i metall

16. Använd dina balkongräcken. De här blomlådorna i zink från Granngården går utmärkt att odla i. Här kan du köpa dem (länk till butik)

Bokom hydroponisk odling
Hydroponoisk odling

18. Det är inte svårt att komma igång med hydroponisk odling, det finns massor av olika färdigkitade odlingslådor att köpa. Just denna kommer från Nelson Garden. Här kan du köpa den (länk till butik)

Grönkål odla hemma

19. Och det finns massor av olika plugg du kan sätta i din låda. Vem vill inte förlänga säsongen med tomater, örter eller grönkål i hemmet? Här kan du köpa det (länk till butik)

LÄS MER:

14 snygga bord till balkong och uteplats

Fina bänkar att inreda balkongen med

17 compact living-möbler och detaljer för en liten balkong

Fina rottingmöbler att inreda balkongen med

Mest läst