Byggnad i Paris med blomsterlådor.
Jardin du Luxembourg

Stockholmstjejen Carin Olsson åkte till Paris för en kort semester, men när hon väl var på plats förstod hon att Paris var staden för henne.

Nu bor hon där permanent och jobbar som fotograf. Vi älskar hennes instagramkonto, som bara gör oss ännu mer övertygade om att en tur till Paris alltid är en god idé…

Carin Olsson kvinnan bakom bloggen Paris In Four Months

Hur kom du på idén till Paris In Four Months?

– Jag startade bloggen när kom till Paris och för att studera franska i fyra månader. Jag ville dela med mig av min tid i Paris men också visa familj och vänner där hemma vad jag höll på med. Jag hade även lovat mig själv att ta mer bilder för att komma ihåg det som man annars enkelt glömmer bort. Bloggen blev en perfekt “morot” för detta och påminde mig alltid om att gå ut och utforska staden och att alltid ta med kameran.

Vacker gata med murgröna på muren i Paris

– Jag älskar att strosa omkring på gatorna och se vad som fångar min uppmärksamhet. Saker jag ofta dras till är arkitekturen, de färggranna dörrarna och blomsterstånd.

Röd väska på cafebord i Paris.

– Paris har definitivt påverkat hur jag klär mig i dag. Min garderob har blivit mycket mörkare – svart är alltid ett säkert kort i Paris. Den har nog även blivit aningen mer konservativ skulle jag säga. Det är inte lika avklätt här och jag känner mig ofta lite för naken om jag visar för mycket hud. När jag kommer hem till Sverige om somrarna blir jag alltid lika chockad över att se superkorta shorts och klänningar igen, men jag vänjer mig förstås väldigt snabbt.

Blå vacker dörr i Paris
Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

HOTELL: Själv bor jag ju aldrig på hotell nu när jag har egen lägenhet i Paris, men om jag skulle få en liten weekend i min egen hemmastad skulle jag hemskt gärna checka in på Plaza Athénée, Hotel Thoumieux, Hotel Jules & Jim eller Hotel Amour.

MAT: Lunch på Merci Cantine, 52 Faubourg Saint-Denis eller Nanishi. Sedan en sväng förbi Semilla, Frenchie Wine Bar eller Verjus när det är middagsdags.

GRATIS: Glöm inte bort att besöka Paris alla parker! Det är självklart gratis och en fröjd för ögat. Är det någonting fransmännen verkligen bryr sig om så är det just deras trädgårdar. Jardin du Luxembourg, Jardin du Palais Royal och Jardin des Plantes är några favoriter.

INSPIRERAD? LÄS MER:
Topp 5 Köpenhamn
Weekend i Amsterdam
Reseguide till Oslo

Mest läst