Får du dåligt samvete varje gång du bjuder dina vänner på prosecco och tilltugg men låter ditt husdjur få samma mat och dryck som vanligt? Nu finns det faktiskt en lösning på det problemet –  brittiska Woof & Brew har nämligen tagit fram en festlig dryck avsedd för våra husdjur.

Drycken är döpt till det fyndiga namnet Pawsecco, och är tillverkad i råd med veterinärmedicinska experter och innehåller enbart djurvänliga ingredienser som fläder, brännässla, ginseng, limeblomma och morot. Det finns ingen kolsyra i produkten, och den är självklart alkoholfri och fri från vindruvor då dessa är giftiga för både hundar och katter.

Pawsecco finns i smakerna vitt vin och rosé, och ska ha smaktestats av både hundar och katter och fått godkänt. Tanken är att drycken ska hällas över husdjurets mat, men det går självklart lika bra att hälla upp vinet i ett finare glas om man hellre vill göra det.

Pawseccon innehåller 250 milliliter, och går även att köpa i presentförpackning.

Pawsecco, ett vin för hundar och katter.

I Sverige går det att köpa Pawsecco här (länk till butik).

Finns även öl, te och champagne för husdjur

Woof & Brew satsar just på drycker för husdjur och i företagets sortiment finns det, förutom Pawsecco, även en alkoholfri öl för hundar samt ett örtte i smakerna Lapdog Souchong, Earl Greyhound och Barkjeeling.

Dessutom finns Pawsecco i fryst form – det vill säga isglassar gjorda av vitt vin för hundar och katter. Om du vill slå på stort finns även Champaws – det vill säga en slags champagne avsedd för våra fyrbenta vänner.

Woof & Brew är faktiskt inte de enda som har lanserat vin för husdjur – för ett par år sedan lanserade Apollo Peak ett alkoholfritt vin för katter med kattmynta, friskt bergsvatten och röd- eller vitbeta.

Så nästa gång din hund eller katt fyller år eller vid festligare tillfällen som midsommarafton, julafton och nyår, eller om du helt enkelt bara vill ge den perfekta presenten till en hund- eller kattälskare, servera ett glas Pawsecco och utbringa en skål!

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Forskning visar att hundägare lever längre – här är anledningen

Män med skägg bär fler bakterier än hundar

Ny studie visar att hundar faktiskt förstår vad vi säger

Mest läst