Trendar: InredningMat och dryckResor

Petra riktar kritik mot företag: ”Snippan får inte plats!”

17 jun, 2020 
AvFemina
När Petra Sjölander fick hem de nya trosorna hon beställt blev hon besviken, men föga förvånad – att grenen knappt täcker underlivet är för många kvinnor ett förekommande problem i trosdjungeln. "Det sugs in i snippan när man rör sig", säger Petra.
Annons

När Petra testade de nya trosorna hon beställt fann hon att de var för smala i grenen för att vara bekväma.

– Jag köper trosa efter trosa som inte sitter bra, de är alltid obekväma. Även om jag köper rätt storlek och utgår från vad jag köper i kläder så blir det fel, säger Petra och fortsätter:

– Det känns som att det inte är storleken som är problemet utan modellen på trosorna. Att det är något slags ideal, fastän jag hoppas att det inte så. Företagen kanske inte vet hur de gör bra underkläder för kvinnor.

Petra, 29, lyfter kritik mot trosföretag.
Petra, 29, lyfter kritik mot trosföretag.

Petra bestämde sig för att skriva ett mail till företaget, där hon framför sin kritik. I samband med detta mätte hon grenen på trosorna med måttstock och även bredden på sitt egen underliv för att ta reda på skillnaden – och fann att trosan endast var hälften så bred!

Annons

”Det kanske är för mycket information, men min snippa är nästan åtta centimeter bred, och det är en normal snippa!” skriver Petra i sitt mail.

– Jag har alltid tyckt det är bra att låta företaget veta sånt så de möjlighet att förbättra sina produkter.

Petra lyfte även sin upplevelse i en kvinnogrupp på Facebook, och det var många i kommentarsfältet som kände igen sig.

– De fanns en del som skrev i tråden och hävdade att de kan ha trosor som är så smala i grenen, och det är ju jättebra för dem. Men uppenbarligen är det ju något fel om det är så många som håller med och säger att de inte heller hittar bekväma trosor.

I tråden på Facebook fick Petra svar från en som råkar vara kundservicemedarbetare på just det företag där hon beställt trosorna, som tyckte det var positivt att hon framförde sin kritik.

”Det är i princip omöjligt att köpa bekväma trosor som är snygga, utan då sugs det alltid in i snippan när man rör sig”, skriver Petra i sitt mail till företaget.

– Det är ändå en produkt de vill sälja. Sen var det även andra tjejer som kommenterade att de också köpt trosan och slängt den i papperskorgen.

Annons

Petra tycker att det borde vara enklare att hitta underkläder som fler tycker är bekväma.

”Man ska inte behöva kompromissa om man vill ha snygga eller sköna, det ska kunna finnas både och.”

– Jag har en hel byrålåda full med trosor jag inte använder. Jag vill inte behöva kompromissa om snygga eller sköna underkläder, det ska finnas trosor som är både och. Hur svårt är det att göra en trosa som är bekväm men ändå snygg och sexig? Det måste ju finnas något mitt emellan sexigt och mormorstrosor.

Trosor med för liten gren
Petra, 29, lyfter kritik mot trosföretag.

Det finns också andra som uppmärksammat dilemmat med smala trosgrenar.

– Jag har sett att profilen Therese Lindgren även har uppmärksammat problemet. Om man skulle gå på kroppsstorleken så är hon ju mycket smalare än mig, men det har ju uppenbarligen inget med saken att göra, säger Petra och fortsätter:

– Det är ju ingenting man kan banta.

Petra funderar nu på vad hon kan göra med alla trosor hon inte använder.

– Man kanske kan göra något kreativt med dem i stället.

Foto: Privat

Av: Sofia Sunqvist

Läs mer:

Annons