Trendar: InredningMat och dryckResor

Prins Harry och Meghan drar sig tillbaka från kungahuset

08 jan, 2020 
AvFemina
Nu går prins Harry och Meghan Markle ut med att de backar från sina kungliga uppdrag.
”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller”, skriver de på Instagram.
Annons

Sedan Meghan Markle, 38, blev en del av den brittiska kungafamiljen har hon, tillsammans med maken prins Harry, 35, tagit sig an en rad olika kungliga uppdrag. Hon är mycket omtyckt av det brittiska folket och har flera gånger jämförts med prinsessan Diana.

De har under sitt förhållande både hunnit gifta sig och få en gemensam son. Men de har även varit mycket skriverier och kritik om och mot paret – något som fått dem att dra sig undan. I slutet av oktober kom beskedet att paret tar en paus från alla offentliga uppdrag.

Beslutet om pausen kom tätt efter prinsparets resa till Sydafrika ihop med sonen Archie. Under resan följde ett filmteam den lilla familjen och i en intervju med ITV News berättade Meghan Markle för första gången om sin livssituation. Hertiginnan förklarade att den sista tiden varit tuff och att hon har haft svårt att kombinera de kungliga uppdragen med livet som nybliven mamma.

Annons

Häromdagen gjorde de sitt första officiella uppdrag på nästan två månader. Enligt The Telegraph återvände de då till Storbritannien och det var på den Kanadensiska ambassaden i London som de dök upp. Paret ville tacka för den fina vistelsen och det fina bemötande de fått i landet.

Prins Harry och Meghans egna ord om beslutet

Men nu har paret bestämt sig för att backa från sina kungliga uppdrag. Det är i ett inägg på Instagram som de berättar om beslutet och även på prinsparets hemsida. De verkar som paret ännu inte avsagt sig sina kungliga titlar, men att de vill leva mer självständigt i Kanada framöver.

”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller inom institutionen. Vi har valt att backa som högre tjänstemän i den kungliga familjen. Vi vill jobba för att bli mer finansiellt självständiga, men vi kommer ändå alltid stödja drottningen till fullo. ”, skriver de på Instagram.

Annons

Paret skriver vidare att detta kommer att innebära att man delar tiden mellan att vara i Storbritannien och USA. Detta för att kunna ge sonen Archie, som föddes i våras, den bästa uppväxten.

”Den här geografiska balansen kommer att göra det möjligt för oss att uppfostra vår son att uppskatta den kungliga traditionen som han blivit född in i, samtidigt den ger vår familj utrymmet att fokusera på nästa kapitel, inklusive lanseringen av vår nya välgörenhetsorganisation.”

FOTO: TT/Daniel Leal-Olivas, TT/Mirrorpix/MEGA

Annons