Fotograf: Peter Knutson


Titti, vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

– Vad som helst kan dyka upp! Dit jag går, går bloggen och jag är lite här och där. Det blir förstås mycket av det som har med mitt jobb att göra, sånt som händer i radiostudion, kända och okända gäster. Mina läsare får haka på till konferenciersuppdrag och föreläsningar. Vi kommer att göra resor tillsammans, kors och tvärs över landet och till andra länder, vi är på mitt sommarställe, vi delar högtider och hänger med min familj och mina vänner. Jag tipsar om sånt jag gillar och inte gillar. När jag är arg, glad eller ledsen så delar jag gärna det också.

Varför valde du att börja blogga på Femina.se?

– Jag har läst Femina i flera år, prenumererar sedan länge. Jag tycker mycket om tidningen för att den har bredd och känns fräsch och uppdaterad. Jag och Femina tycker om samma saker, resor, inredning, mode och möten med människor. Jag vill gärna vara en del av det så när jag fick frågan om att börja blogga behövde jag bara fundera i i runda slängar fyra sekunder.

Vad hoppas du att läsarna får ut av din blogg?

– På sätt och vis en kamratskap, jag skriver på bloggen som jag pratar i radio och som jag gör när jag umgås med mina vänner. Jag är gärna ett sällskap, någon att lita på och jag håller tummarna för att de som läser min blogg håller kontakten med mig i kommentarerna. Jag lovar att läsa allt och svara på allt jag kan.

I bloggen skriver du bland annat om din Londonresa häromveckan. Vilka är dina tre bästa tips på saker att göra där?

– Till London och England åker jag gärna och så ofta det går! Det här får bli mina tips just nu:

Gå! Sväng av från de stora vägarna och in på små gator, titta in på olika pubar och prata med folk, promenera genom parker, ät en lunchmacka på en bänk.

Även om du avskyr museum så gå på museum! Det finns museum för precis allt! Och/eller ta en stadsvandring, följ i Jack the Rippers fotspår, jogga med guide eller kolla in Big Ben.

Stanna en dag eller två längre och passa på att ta tåget till Cotswolds till exempel. Där ser allt ut som i tv-serier som till exempel Morden i Midsomer.

Du brukar säga att man aldrig kommer kunna läsa recept i din blogg. Hur kommer det sig? Gillar du inte att laga mat?

– Jag avskyr att laga mat. Det är aldrig roligt, inte själv, inte med någon annan – det är helt enkelt inte min grej. Att jag inte tycker att det är kul gör att jag praktiskt taget aldrig gör det och då blir jag ju heller inte bättre. Jag är mycket tacksam att min sambo älskar att laga mat. Jag tycker däremot väldigt mycket om att äta.

Hur kan en vanlig dag i ditt liv se ut?

– Nästan alla dagar börjar med att jag sänder morgonradio i fyra timmar. Efter det kan det bli vad som helst. Ett moderatorsuppdrag, möten (att bli vuxen var att gå på väldigt många möten visade det sig), planering för något konferenciersuppdrag, lunch med en kompis, en sväng till gymmet, eller så åker jag hem och däckar i en soffa eller så flyger jag till Luleå för att testbo ett hotell i en trädtopp, jag hittar på något med min sambo eller storhandlar och tvättar. En vanlig dag är lite olika helt enkelt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att sända radio är det roligaste jag vet. Att få träffa nya människor varje dag, lyfta andra, prata om angelägna ämnen, ifrågasätta, roa och i bland provocera. Att testa nya saker, skratta mycket och göra allt jag kan för att ge mina lyssnare en bra start på dagen. Det ger väldigt mycket tillbaka. Att också kunna ta uppdrag som moderator och föreläsare ger samma sak. Möten, nya erfarenheter och mycket skratt. Jag ledsnar aldrig.

Du intervjuar ju många kändisar i ditt jobb. Vem har förvånat dig mest – det vill säga varit mest olik den bild du hade av personen innan ni träffades?

– Det är märkligt att jag inte har något klockrent svar på den här frågan efter alla år och alla gäster! De flesta är ju väldigt trevliga och sköna att ha att göra med när jag intervjuar dem, däremot finns det dem som blir mycket mindre trevliga när micken är av. En av Sveriges mest kända underhållare och debattörer till exempel. Men på temat förvånad så blev jag väldigt förvånad, men också väldigt nöjd, när Robbie Williams kysste mig efter vårt samtal. Tyvärr hördes han aldrig mera av.

Din vardag innehåller ju också en rad olika glammiga evenemang, galor och premiärer. Vilket har varit det mest minnesvärda event du varit på?

– Jag älskar galorna men har svårt för att klä upp mig som förväntas. Jag har varit på ett par Bondfilmspremiärer som varit spektakulära, lyxigt, finurligt ordnat med överraskningar och imponerade blandningar med gäster. Och en gång efter en helt annan filmpremiär kom Will Smith fram till mig och sa ”Hey Tits, to the VIP room. Now!” Jag hade intervjuat honom tidigare på dagen.

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag läser radarparet Ebba von Sydow och Emilia de Porets bloggar. Och min tidigare bloggkollega Karolina Strömgren på Vavawoom, hon har grym stil och koll på plånkan. Jag älskar resebloggar men har ingen favorit. Oväntat nog läser jag matbloggar för att hitta kul recept. Som jag sedan ber min sambo laga.

Läs Titti Schultz blogg här!

Namn: Titti Schultz
Bor: Lägenhet på Södermalm, Stockholm
Familj: Sambon Erik, mamma och pappa, mina närmaste vänner och mina 5 gudbarn
Gillar: Vårt sommarställe, böcker, hundar, choklad, att ha lite tråkigt, England, silversmycken, snabba bilar och båtar och att ha tid att sitta och surra i timmar med vänner
Gillar inte: Bilköer, ormar, akryl, Trump, rensa ogräs, att vara spontan, folk som står nära bagagebandet på flygplatser och inte körsbär-i-likör-pralinen (vem gör det!?)

Mest läst