Trendar: InredningMat och dryckResor

Rejvhästen, jucktränaren – och sex andra MAGISKA ögonblick i OS hittills

30 jul, 2021 
Det är det som är så kul med OS, det är inte bara medaljerna och alla fantastiska idrottsmän som kan bli en succé.
Helt plötsligt handlar rubrikerna om en tränare som får frispel på läktaren - eller en häst som "dansar rejv" till Haddaway.
Här är stunderna och ögonblicken i Tokyo som blivit virala!
Annons
9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehållBrand logo
9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehåll

Den juckande tränaren

Den var den 21-åriga australiskans första OS-medalj någonsin och klart att Ariarne Titmus trivdes som fisken när hon touchade bassängkaklet först av alla.
Men det var INGET mot hennes tränare.
Hade scenerna utspelat sig på, låt säga Coops grönsaksavdelning, hade det väl blivit tvångströja. Coachen Dean Boxall blev så pass uppspelt över guldet att han kände sig nödgad att både luftboxas och jucka mot en ledstång på läktaren.
Bilderna flög över världen .

”Ingen på hela jordklotet är mer uppeldad än Titmus tränare”, skrev Barstool Sports. USA Today lovade att det var det "roligaste firandet vi någonsin kommer att se" och sim-ikonen Ian Thorpe uttalade sig i Sydney Morning Herald:

Annons

– Han är den sortens person som har känslorna utanpå kroppen.

Jotack.




TUNGT: Fick 5,7 miljoner och ett hus

Om jag här och nu skulle ge ett karriärråd till en ungdomsperson; hitta ett land som har noll framgångar i en viss sport, flytta till det landet, ansök om medborgarskap, se till att bli bäst i världen på den sport du valt, vinn OS-guld.
Lätt som en plätt.

Nej, snarare tungt som attan. Jag ska erkänna att jag hade svårt att inte gråta själv när jag såg tyngdlyftaren Hidilyn Diazs tårar. Den 30-åringa filippinskan segrade i 55-kilosklassen, satte nytt olympiskt rekord med sina 224 kilo - och säkrade Filippinernas första OS-guld någonsin.

För besväret belönades hon med 5,7 miljoner kronor och ett hus av sitt lands regering. Klart man blir glad då.

Det tredje benet

Nog hade de brittiska simmarna förstått att det var ett historiskt ögonblick när de tog hem lag-kappen i Tokyo. Tom Dean blev ju dessutom den första brittiska manliga simmaren på 113 år att vinna två guld på ett och samma OS.

Annons

Men föga hade de väl anat att segerintervjun skulle bli en viral Tiktok-succé som på ett dygn generat 900 000 likes.

"Du är 18 år, det är ditt första OS och din tredje sträcka var helt fenomenal", ville tv-programledaren säga. Det kom bara ut som något annat.

18 år och den självbehärskningen, borde vara värt ett guld till.









Tack kompis!

De australiska fotbollsdamerna är vidare till kvartsfinal i OS - trots att de fick det svettigt i gruppspelet mot Sverige som vände och vann med 4-2.

Klart man blir törstig.
Klart man är trött.

Tur att det finns en kompis som kan rycka in, och tv-kameror på rätt plats i rätt sekund.

Panipaks djupa bugning

Panipak Wongpattanakit blev stor hjälte när hon tog hem Thailands första OS-guld i spelen och välkomnades som en kunglighet när hon landade i Bangkok.

Vem Panipak Wongpattanakit själv ville tacka för framgången gick inte att ta miste på när hon knäföll framför sin pappa i ankomsthallen.

Annons

Fint, men kanske lite väl? Medaljen är väl ändå hennes.

@panipak2540

ขอบคุณพ่อคนนี้ ที่คอยอยู่ข้างๆลูกเสมอมา 💗 #panipak2540 #panipakwongpattanakit #panipak #ส่งใจไปโอลิมปิก #olympics2021

♬ In Father's Footsteps (Album Version) - ToR+ Saksit

Slap in the face

”När du loggar in på Twitter varje morgon” skrev BuzzFeed-reportern Ellie Hall och postade klippet på tyska judostjärnan Martyna Trajdos som fick nästan 40 000 likes.
Plötsligt fylldes social media av lustiga kommentarer av typen ”Jag, varje gång min dator laggar" och ”Jag, varje gång fjärrkontrollen slutar fungera”.

Men bilderna som kablades ut i live-tv skapade också rubriker om misshandel och olämpligt uppförande. Tränaren Claudio Pusa blev varnad av internationella judofederationen, Martyna Trajdos förlorade matchen och tvingades förklara sig efteråt:

”Jag önskar att jag hade skapat andra rubriker i dag. Som jag redan sagt tidigare, är detta en ritual som jag själv bestämt att jag vill ha inför en match. Min coach gör bara vad jag vill att han ska göra för att väcka mig inför match”.

Spelens tråkigaste jobb?

Författaren och sociala media-esset Morissa Schwartz har 46 000 följare på Tiktok och fick 39 000 hjärtan när hon delade en bild på en till synes uttråkad livräddare från OS-läkaren och undrade: "Fler än jag som tycker det är hysterisk roligt att de har livräddare på OS? De borde ju kunna simma vid det här laget".

Annons

Jättekul, tyckte jättemånga. "Not funny!" konstaterade några, såklart. Exempel: "Min kompis är livräddare och säger att tävlingssimmare är de som är mest i riskzonen att drunkna eftersom de använder så lite syre".

Syre till tråkiga kommentarer finns det konstigt nog alltid tillräckligt av.

Rejvhästen

Hoppas ni har hängt med ända hit - för detta är verkligen hysteriskt roligt.

Nej, vi ska inte skratta åt dressyr, det är en riktigt tuff sport, men tiktok-klippet där Olivia med aliaset "Gaaydhd" förmodligen upptäcker sporten för första gången är OS-klass.

"Alice, come look att this rave horse!"

De som kan sin hästsport tyckte såklart inte att det var lika lustigt med kommentarer om hur kusen nailade musiken men å andra sida blev det fler fans:

"Aldrig i mitt liv kommer jag kunna förstå hur detta blev en olympisk sport men jag kommer försvara den med mitt liv".

Annons