Rengöra duschmunstycke
5 smarta tips för att städa badrummet
1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud

Är det dåligt tryck i duschen? Ser duschmunstycket vitt och smutsigt ut? Det betyder att du behöver rengöra duschmunstycket. Troligtvis beror båda frågorna på att det har blivit kalkbeläggningar på munstycket.

Kalkavlagringar badrum

Därför ska du rengöra duschmunstycket

Kalk finns naturligt i vattnet och kan leda till att det bildas kalkbeläggningar på väggar, kranar och vitvaror i badrummet. De flesta missar dock att rengöra duschmunstrycket. Smutsen påverkar kan påverka vattentrycket. Däremot är inte kalk skadligt för hälsan på samma sätt som exempelvis svartmögel i badrum.

Enligt städexperterna på Hemfrid är det bättre att städa lite och ofta än mycket och sällan. Det gör nämligen att det blir betydligt lättare att hålla rent.

Rengör ugnen enkelt – med tre ingredienser alla har hemma

Så rengör du duschmunstycket – 4 enkla steg

Det är dessutom rätt enkelt att rengöra duschmunstycket. Likt många andra enkla städtips är det även denna gången ättika som har huvudrollen. Du kan dessutom genomföra rengöringen direkt på plats i duschen. Avgör själv om du vill montera lös munstycket eller inte. Det är verkligen inget måste men kan i vissa fall underlätta rengöringen av duschmunstycket. Se till att använda handskar innan du börjar. ättika är starkt.

Rengöra duschmunstycket
  • Blanda varmt vatten och ättika i en lämpligt stor hink alternativt i en plastpåse. Det senare kräver betydligt mindre av ättiksblandningen. Om du inte har ättika hemma kan du ersätta den med vinäger. Om du väljer en platspåse, förslut påsen med ett gummiband.
  • Låt duschmunstycket ligga i ättikan i en halvtimme.
  • Borsta sedan munstycket rent med en borste. Det går jättebra att använda en gammal tandborste att skrubba med. Kalkavlagringarna försvinner, det blir rent och du kommer få ett bättre vattendryck vid nästa dusch.
  • Skölj sedan av munstycket med varmt vatten.
Rengöra duschmunstycket

Vädra i badrummet efteråt vid behov.

Mest läst