VIDEO: 3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp
0:50

Efter reklamen: VIDEO: 3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

(0:50)

Slå på ljud

Rivjärnet är ett sådant köksredskap som nästan alla har hemma i kökkskåpet, oavsett om det är något man använder dagligen för att riva morötter eller ost, eller bara någon gång ibland. Men medan vissa av det klassiska rivjärnets fyra sidor har tydligare användningsområden, så finns det en sida som många inte riktigt förstår sig på.

I ett inlägg på internetforumet Reddit är det en person som undrar över den mystiska fjärde sidan, och flera erkänner att de har undrat samma sak.

”Är det någon som faktiskt vet vad den här sidan av rivjärnet faktiskt är till för, förutom att skära upp mina händer eller fastna i mina kläder?”

Städexperten: Missa inte att rengöra duschmunstycket – så gör du

Okända funktionen få känner till

Det visar sig att den fjärde sidan är till för att zesta citrusskal, men också kan användas till hårda ostar som parmesan, eller till kryddor som muskot.

”Det är inte supereffektivt för citrus, men är bra för hårda ostar och kryddor”, skriver en matlagningsentusiast.

”Det är till för att zesta. Men ska jag vara ärlig så borde du ta tag i handtaget och slänga den där i återvinningen. Köp några mindre rivjärnsplattor i stället”, tycker en annan.

Så blir du av med svartmögel i badrummet – 4 enkla städknep

En person verkar ha haft det kämpigt med rivjärnets fjärde sida och skriver skämtsamt: ”Uppenbarligen är den sidan till för att man ska försöka använda den en gång och sen aldrig kunna rengöra det ordentligt”

”Jag försökte använda det till att zesta en gång för ett år sen, och hittar fortfarande apelsinskal där”, håller en annan med.

Rivjärn.

Det är kortsidan på rivjärnet många har svårt att förstå.

Foto: MaraZe
SE OCKSÅ: Lyxiga nudlar på fyra minuter
2:44

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Lyxiga nudlar på fyra minuter

(2:44)

Slå på ljud
Mest läst