Trendar: InredningMat och dryckResor

Roadtrip Köpenhamn

19 sep, 2015 
AvLotta Hansson
Annons
whitedoor-private0204-hellerup

Första stoppet blev på White Door på Strandvejen 177 i förorten Hellerup. En spännande liten butik som främst säljer kläder från det egna märket Private 0204 (än så länge mest kända för sina vackra mattor i hampa och silke). Först tycker man kanske att allt ser ganska vanligt ut men har man väl börjat fingra på sakerna är man såld. Ljuvligt mjukt (kashmir och siden),  vackert (tidlöst och enkelt) och exklusivt (väldigt dyrt).

private0204-whitedoor-hellerup
butik-whitedoor-private0204-hellerup
Annons

Inte långt därifrån ligger The Shop Of The New på Strandvejen 213. Sparsmakat och handplockat och snyggt. Adress Strandvejen 213, Hellerup. www.theshopofthenew.com.

kbenhavns_mbelsnedkeri_shop_of_the_new_copenhagen_5447a276ddf2b30341e270f0
1theshopofthenew-hellerup
Annons
theshopofthenew-hellerup

Börjar det sedan suga i magen rekommenderas lunch på Restaurang Sletten i Sletten Havn, Humlebæk (det danska konstmuseet Louisiana ligger 3 km längre norrut), som ligger någon mil norr om city. Omgivningarna är danskt pittoreska och maten riktigt, riktigt bra. Det är samma ägare som driver Guide Michelin-krogen Formel B inne i Köpenhamn. www.sletten.dk.

Annons
restaurant-sletten
restaurang-sletten

På vägen in mot city igen tog vi  en sväng upp till Charlottenlund och butiken I Rosens Navn som drivs av Tine K:s mamma. En väldigt inspirerande blomsterbutik med massor av fina inredningsdetaljer. Adressen är  Rådhusvej 2 och bilden är lånad från Tine K:s blogg. www.irosensnavn.dk.

Annons
I-Rosens-Navn-blommor-charlottenlund

Smycken är väl inget man köper varje dag. Men efter att ha upptäckt den danska guld- och silversmeden Stine Møllgaard skulle man gärna vilja. Hennes lilla butik ligger på Hovedgade 91 i Søborg, cirka 6,5 km öster om Charlottenlund, och är väl värd ett besök.

adlastena-smykker-stine-mollgaard
smykker-ring-stinemollgaard-soborg
Annons
smykker-stine-mollgaard

Så var det dags att tanka. Och så klart valde vi att stanna vid världens vackraste  mack,  det vill säga Arne Jacobsens fina gamla bensinstation från 1936 på Kystvejen  24 i Skovshoved/Charlottenlund. Vilken pärla! Passerar du före den 20 september kan du fika och äta glass i garaget, Olivers Garage. Sedan stänger de för säsongen.

Annons
bensinstation-arnejacobsen-oliversgarage-fika-kopenhamn

Är du kvar i Köpenhamn på kvällen och är sugen på något nytt och annorlunda är restaurang Amass helt klart en upplevelse du kommer att minnas. Mycket spännande både miljö och mat. www.amassrestaurant.com. Förbered dig på något utöver det vanliga.

amass-restaurang-kopenhamn

Sist men inte minst, vad tyckte jag då om den nya Honda Jazz?

Annons

Helt klart lättkörd och extremt rymlig för att vara en så liten bil. Man får plats med hur mycket som helst. Jag gillade verkligen det delade baksätet som ska ställas in i olika lägen. Och så blev jag mäkta  imponerad av säkerhetspaketet som bland annat innehöll en system för igenkänning av trafikskyltar. Närmade man sig en 40-skylt så sänktes hastigheten automatiskt till 40 och höll sig där om man inte tryckte till riktigt ordentligt på gaspedalen. Den här nya modellen börjar säljas nu i oktober och kostar från 144 900 kr.

2015-Honda-Jazz
Annons