Trendar: InredningMat och dryckResor

Så får du stopp på vanliga smärtan – enkla knepet

28 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSamo Trebizan/TT.
Kvinna med ont i magen.
Att få mensvärk är något som är en naturlig del av många kvinnors vardag.
Medan vissa klarar sig med en lätt obehagskänsla får andra så ont att de knappt kan resa sig.
Nu sprids ett enkelt knep som kan hjälpa mot den återkommande smärtan – och hyllningarna haglar över tricket.
Annons
Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"Brand logo
Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"

För många kvinnor hör mensvärk till vardagen – några dagar i månaden har man ont i nedre delen av magen, eller i vissa fall i ryggen. Medan vissa knappt känner av det, får andra så intensiv smärta att de måste kräkas eller sjukskriva sig från jobb och skola.

Oavsett vilken nivå av smärta man upplever, så sprids det nu ett enkelt knep som man kan använda sig av för att lätta på smärtan. I stället för att tycka synd om sig själv med en varmvattenflaska på magen så är det allt fler som testar det så kallade pennknepet.

I en video som blivit viral på appen Tiktok, och uppmärksammats av The Mirror, så visar en kvinna hur hon med hjälp av en vanlig blyertspenna med suddgummi på botten masserar det över hörnet av örat – och att det hjälper mot mensvärk. I videon säger hon att man ska massera delen av öran i ungefär en minut innan man byter över till det andra örat, och att det hjälper mot smärta i kroppen.

Annons

Setts av miljoner – knepet mot värken hyllas

Videon har setts över 1,5 miljoner gånger, och många kvinnor lämnar kommentarer om hur de förvånats över att tipset fungerat så bra för dem.

”Herregud, det här fungerade direkt, tack så mycket”, skriver en person.

”Det funkar verkligen! Jag behövde inte tar Ibuprofen den här gången och jag brukar behöva ta 10-15 tabletter under min mensvecka”, berättar en annan.

”Jag kommer bokstavligt talat kasta bort all min medicin, det här var livsändrande”, tycker en tredje.

Andra i kommentarerna förklarar vad det är med knepet som fungerar. De konstaterar att penntrickset har samma funktion som akupunktur och akupressur – att nerverna kring örat är kopplade till olika delar av kroppen.

Annons