Påskbordet brukar innebära ett överflöd av gult så långt ögat kan se. Och visst är det en underbar färg som andas vår och glädje. Än bättre blir dukningen om du bryter av med lite andra färger, inte för att bryta mot traditioner, utan snarare för att stötta upp allt gult!

Det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att ge dukningen ett lyft är att välja ett uppläggningsfat som bryter av mot resten av dukningen. Här ger vi tips på fyra vackra fat som blir supersnygga – och som du dessutom får glädje av hela året!

Balansera färgerna i påsk med detta vackra, svart och vita uppläggningsfat i terrakotta. Det är handgjort och handmålat i Marocko, vilket innebär att inget fat är identiskt med något annat – helt unikt med andra ord!

 

Ännu ett handmålat uppläggningsfat, detta från konstnären Lena Linderholm, helt i keramik. Den vackra dekoren med äpplen passar perfekt in på årets påskbord.

Den vackra blå färgen gör så att detta uppläggningsfat kan stå tomt som dekoration, men allra bäst funkar det på påskbordet med exempelvis ägghalvor på.

Även detta ovala fat är av keramik och den röda färgen kommer dra till sig alla blickar på ett annars gult påskbord. Passar lika bra till julens dukningar som i påsk!

Läs också: 5 inredningsdetaljer i årets trendigaste färg

 

Mer läsning

Femina