Världen ger sitt stöd till Stockholm efter fredagens attentat. Förutom att riksdagen, regeringskansliet, Slottet och Stockholms stad kommer flaggat på halv stång har även våra grannländer samt Frankrike, Tyskland och USA reagerat och på olika sätt gett Stockholm och Sverige sitt stöd efter attacken.

1. Vid midnatt under fredagen släcktes Eiffeltornet ned för att hedra offren.

2. Angela Merkel ger, via en talesperson, följande uttalande: ”Våra tankar går till de alla Stockholmare, till de döda, till de skadade, deras anhöriga, räddningspersonal och polis. Vi står tillsammans mot terror.”

3. En talesperson för Vita Huset, Mark Toner, skriver så här i ett brev: ”Vi står redo att erbjuda vilken hjälp Sverige än må behöva i utredningen av den här brutala och meningslösa attacken.”

4. Den finska statsministern Juha Sipila skriver så här: ”Fruktansvärda nyheter från Stockholm. Våra tankar är hos våra grannar och vänner i Sverige.”

5. Norges statsminister Erna Solberg skriver så här: ”Chockerad av de fruktansvärda attackerna mitt i Stockholm. Vårt brödrafolk har drabbats och vi är med er i er sorg nu.”

6. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen: ”Det gör ont i hela hjärtat att vårt svenska broderfolk har blivit utsatt för ett så avskyvärt angrepp. Ett fegt försök att försöka undertrycka oss och vårt fredliga sätt att leva i Skandinavien, sade han i ett uttalande.

7. Londons borgmästare Sadiq Khan skriver på Twitter: ”Mina tankar och djupaste sympatier är med offren och de familjer som blivit berörda av den hemska attacken i Sverige.”

8. Apples VD Tim Cooke skriver (på svenska!): ”Våra tankar går till våra vänner i Stockholm efter dagens fruktansvärda händelser.”

9. Fotbollslaget Real Madrid höll en tyst minut på lördagen innan sin match mot Atletico de Madrid.

Nyhetsutvecklingen följer du bäst via officiella källor och trovärdiga medier som till exempel SVT.

Av Olle Arnell, Cafe.se