Trendar: InredningMat och dryckResor

Så kan du bidra till att rädda djurlivet i Australien!

07 jan, 2020 
AvRebecca Wictor
så kan du rädda djurlivet i Australien
Stora delar av Australien brinner. För djurlivet kommer det få katastrofala följder. Här är tre sätt du kan bidra på för att hjälpa brännskadade koalor och andra djur att få vård.
Annons

Australien står bokstavligen i brand. Bränderna beskrivs som de värsta på flera decennier och ännu är läget inte under kontroll. I trakterna kring Sidney har det uppmätts närmre 48 grader i luften och de höga temperaturerna tillsammans med vindomslag riskerar sprida elden ytterligare.

Tusentals koalor har dött i branden

Säsongen för bränder i Australien drar ofta igång i september och ända sedan start har bränderna varit värre och stadigt ökat i kraft. 24 personer uppges ha mist sitt liv i bränderna och tusentals byggnader har brunnit ner till grunden. Men värst drabbat är ändå Australiens djurliv där närmre en halv miljard djur misstänks ha omkommit. Bara i det eldhärjade området kring New South Wales, där mellan 15 000 och 28 000 koalor annars uppskattas leva, har hela 8 400 koalor mist livet i bränderna, meddelade Australiens miljöminister Sussan Ley i en intervju med ABC:s radioprogram AM.

Annons

De koalor och andra djur som inte dör av brännskador lever dock väldigt farligt och hotas dö av svält och törst. Därför uppmanas nu de människor som är kvar i de drabbade områdena att ställa ut vatten för djuren att dricka. Men också att ta skadade djur till närmsta djurhjälpscenter.

Och det går att hjälpa de lidande djuren även från Sverige.

Donera till en hjälporganisation!

1. Varje krona räknas, så varför inte skänka en dagslön eller timlön till WIRES (New South Wales Wildlife Information, Rescue and Education Service Inc.) som aktivt arbetar med att rädda djuren som skadas i bränderna.

2. WWF (World Wildlife Fund) arbetar aktivt med att återställa områden när katastrofen lagt sig. Det krävs ofta en stor försiktighet när man ska hjälpa naturen att återhämta sig, WWF bygger upp hem för djuren men hjälper även skadade djur att tillfriskna. I arbetet inkluderas även preventivt arbete, så att liknande katastrofer förhoppningsvis kan förebyggas.

3. Har du sett bilder på skadade koalor och känner att du vill hjälpa dem lite extra? Skänk en slant till The Port Macquarie Koala Hospital vars salar är fyllda med koalor som behöver vård. De har startat en GoFundMe-kampanj för att kunna fortsätta vårda de brännskadade djuren.

Läs mer:

Annons