soraya lavasani

Förra året avslöjade Soraya Lavasani, 38, att hon och Ralph Olsson väntar tillökning. Makarna har sedan tidigare Bianca, 2, men i april blir Nyhetsmorgon-programledaren alltså tvåbarnsmamma.

Nyheten avslöjade Soraya i direktsändning och berättade då om känslorna inför att familjen växer.

– Det är jätte, jättekul faktiskt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att bli fyra, sa Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon vid tillfället.

Tittarnas sorg efter TV4-beskedet

I måndags var det dags för Soraya Lavasani att återigen styra skutan i Nyhetsmorgon tillsammans med sin nya parhäst Martin Järborg, 40. Inför sändningen berättade hon att detta är den sista veckan TV4-tittarna kommer att få se henne i programmet. Idag, onsdag, går hon nämligen på mammaledighet.

”Känns både skönt och surrealistiskt på samma gång. Gäller att ta vara på varje minut ihop med Martin Järborg och resten av proffsen på redaktionen”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet är det tydligt att tittarna kommer att sakna Soraya.

”Du kommer att vara saknad. Önskar dig lycka till”, skriver en person i en kommentar till inlägget.

”Känns lite sorgligt att du snart försvinner ur rutan. Kommer att sakna dig”, hälsar en annan.

Så ersätts Soraya i Nyhetsmorgon

Eftersom Soraya är programledare för Nyhetsmorgon varje måndag till onsdag kommer hon att behöva ersättas under mammaledigheten. Nu avslöjar TV4 vem tittarna kommer att få se i programmet istället, och det är ingen mindre än Sorayas kollega Maria Forsblom, 33.

– Under våren kommer Maria Forsblom att programleda måndag till onsdag med Martin Järborg, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Hela pusslet är inte lagt än, men helgsändningarna kommer att programledas av bekanta ansikten för tittarna.

Maria Forsblom är långt ifrån en främling för Nyhetsmorgon-tittarna och syns i programmet flera dagar i veckan. Vem som kommer att täcka hennes pass under denna period är alltså ännu oklart.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Mest läst