Slå på ljud

Ett saltkar och ett pepparkar har de allra flesta familjer, och även om de åker fram på matbordet till middagen är det inte alla som vet hur man använder dem på bästa sätt.

För att salta och peppra på jämnast och enklast sätt ska man nämligen inte skaka på karen.

Har man salt- och pepparkar i glas med räfflor på botten så är det nämligen meningen att man ska röra karen mot varandra.

Nu sprids det en viral video på Tiktok, som plockats upp av The Mirror, där en användare visar hur man ska göra med salt och peppar. I videon håller hon pepparkaret upp och ner och rör räfflorna på saltkarets botten i cirklar över pepparkaret. Resultatet blir ett jämnt flöde av peppar ut ur karet. I videon visar hon också skillnaden när man skakar karet, och att det inte alls är lika effektivt som hennes metod.

Dolda funktionerna hos föremålen i din vardag – som du inte visste fanns

Frustrationen efter upptäckten med saltkaret

Videon har setts av en miljon människor, och många känner sig frustrerade över att de inte verkar veta hur man gör någonting på rätt sätt.

”Varför designar de grejerna men berättar aldrig för oss att vi ska använda dem eller att de existerar”, skriver en person uppgivet.

”Ursäkta?! Och varför låter det så härligt”, skriver en annan person, och syftar på ljudet när kvinnan rör glaskaren mot varandra.

”Borde kalla dem för salt- och pepparvibratorer då”, tycker en tredje.

En person skämtar och konstaterar att det inte bara är saltkar som har den typen av räfflor under botten.

”Sådana räfflor finns också på vinflaskor. Ni vet vad ni ska göra”, skriver personen.

@cody.93

How old were you when you learned the proper way to use a salt and pepper shaker? #chef #crazy #learnontiktok #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound - Cody

Husmorsknep: Därför ska du hälla mjöl i diskhon