Trendar: InredningMat och dryckResor

6 saker dina vänner stör sig på att du gör

09 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Ringer du inte upp när din vän försökt att nå dig? Eller har du en tendens att alltid hoppa av i sista sekunden? Ja, då retar du antagligen gallfeber på dina vänner. Här är listan med mindre uppskattade egenskaper i en vänskapsrelation.
Annons
TV: Se 5 saker dina vänner stör sig på att du görBrand logo
TV: Se 5 saker dina vänner stör sig på att du gör

Det finns antagligen ingen som känner dig så väl som dina vänner och bra kompisar plockar verkligen fram de bästa sidorna hos dig. Inget hinder är för stort och inget skämt är (förhoppningsvis) för tråkigt när det kommer till en bra vänskapsrelation. Men det finns faktiskt några saker som dina vänner kan störa sig på hos dig – eller som DU kanske stör dig på hos dina vänner.

Här är sakerna du gör – som antagligen retar gallfeber på dina vänner. Men kom ihåg: varje vänskapsrelation är unik!

Ringer inte upp

Har någon ringt, då ringer man upp. Punkt! Självklart finns det tider på dagen man inte kan svara i telefonen, men skicka då ett meddelande och säg att du är upptagen och att du ringer så fort du får möjlighet.

Annons

Skickar flera meddelanden – efter varandra

Vi alla har (eller är...) den kompisen som skickar flera sms eller meddelanden efter varandra och det gör en GALEN! Och handen på hjärtat – det konstanta plingadet i telefonen gör att det blöder ur öronen!

Hoppar av i sista sekunden

Ibland får vi alla förhinder, så är det. Men att ständigt vara den som hoppar av i sista sekunden är inte roligt – oavsett om det bara är du och din bästis, eller hela kompisgänget som ska ses. Bit i det sura äpplet och gå på den där promenaden, middagen eller bion ni planerat. Eller lär dig säga till i god tid innan att du inte kan. Och det här med att vänta till sista sekund för att se om någon roligare inbjudan trillar in... Det är högstadiefasoner och det ska du sluta med omedelbart!

Systrar i jeans

Är sen – gång på gång

En gång är ingen gång. Men är du sen vid nästan varje tillfälle ni ska ses? Ja, då är det dags att planera om i schemat. Att vara sen är inte bara respektlöst mot din vän, det skapar också onödig irritation. Visst kan man skämta om "kompisen som alltid är sen". Men hur roligt är det egentligen att behöva sitta ensam på restaurangen och vänta?

Annons

Avbryter hela tiden

Samtalen med en vän går lätt överstyr och det är lätt att munnarna går i ett för att alla är så ivriga att få säga sitt, eller att få spinna vidare på den hysteriskt roliga berättelsen. Men att aldrig låta din vän prata till punk är faktiskt ganska respektlöst.

Sitter med telefonen konstant

Hur roligt är det att prata med någon som sitter fastklistrad med en telefon? Inte alls roligt! Visst går det att göra två saker samtidigt, men släpp telefonen och ge din vän den uppmärksamhet hen förtjänar!

Mean girls

Egenskaperna en vän vill ha

Hur är man då en bra vän? En studie från University of Pennsylvania har tagit fram egenskaperna som vi helst vill ha hos en vän. Tillit, humor, att vara snäll och stöttande, ärlighet, samt delade intressen – det är några av de egenskaper som är högst uppskattade i en vänskap. Vad som inte är lika viktigt enligt studien är om en vän är kreativ, smart eller... attraherande!

Foto: TT, Skärmdump How I Met Your Mother.

TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskapernaBrand logo
TV: Är du en bra vän? – vi listar de viktigaste egenskaperna
Annons