Trendar: InredningMat och dryckResor

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

18 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT, PExels.
öl deodorant
Vi använder hundratals olika föremål i vår närhet varje dag – husgeråd, kranar, kläder och mobil.
Men använder vi sakerna på rätt sätt, eller ens bäst sätt?
Här är föremålen många använder fel, och missar funktionen hos.
Annons
Prylarna du måste packa till vandringsresanBrand logo
Prylarna du måste packa till vandringsresan

Sov bättre i flygplanssätet

På många plan har flygsätet en liten kudde med ett litet pappersskydd för hygien. Vissa flygbolag har dock ”öron” på kudden, som sticker ut som kanter för att passagerarna ska kunna luta huvudet mer bekvämt. Dessa flärpar går att justera så att de passar just dig och dina behov.

Glasflaskans kyla

Dricker du öl eller läsk ur glasflaska på sommaren vill du såklart inte att den ska bli onödigt varm i förtid. Se därför till att hålla flaskan som det är tänkt för att kylan ska hålla så länge som möjligt – nämligen i flaskans långa hals. På så sätt sprids inte din kroppsvärme från handen till drycken, så att den värms upp.

Annons
Vill du behålla kylan i din flaska ska du inte hålla den såhär!

Förenkla vitlökspressen

Att pressa vitlök kan vara en starkt doftande matlagningsuppgift – men många gör det hela mer komplicerat än det behöver vara. Faktum är att man inte behöver skala vitlöksklyftan för att pressa den. Stoppa bara in den i pressen och kör på!

Håll ansiktskrämen hygienisk

Många ansiktskrämer kommer i en burk, där de flesta stoppar ner sina fingrar för att få upp krämen – men det är inte att rekommendera, då det lätt blir bakterier i krämen. Använd istället en tops för att ta upp en klick kräm i handen, som du sedan kan smörja som vanligt.

Annons
Ta till en tops eller något annat för att slippa bakterier i krämburken.

Tandborstfärgens funktion

Många tandborstmärken har borstar med olika färger på själva borsten, som tappar färgen efter ett par månader. Det är ett tecken på att borsten bör bytas ut.

Optimera deodoranten

Deodorant är något vi alla smetar på oss dagligen, men vad många inte vet är att det är allra bäst att ta på sig deodoranten efter att ha duschat på kvällen. Då kommer produkten mest till sin rätt, och maxar sin effekt.

Deodoranten appliceras med fördel efter en kvällsdusch.

Ladda mobilen rätt

Att använda en mobilladdare rätt, hur svårt kan det vara? Lite knepigare än man kan tro ändå. Bästa sättet att ladda mobilen för att förlänga livslängden på mobilens batteri så länge som möjligt är att sätta i sladden när du har ungefär 10 procents batteri kvar, och sedan ta bort laddaren så fort den är fulladdad.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons